Θεσσαλία

Ξεκινά η αποκατάσταση της γέφυρας της Διάβας στο Ν.Τρικάλων

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η αποκατάστασης της γέφυρας της Διάβας, τμήμα της οποίας είχε καταρρεύσει από τη θεομηνία της 15ης Ιανουαρίου 2016, καθώς υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση κατασκευής του έργου, στο δημαρχείο της Καλαμπάκας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Μέσα σε πρωτόγνωρα σύντομο χρονικό διάστημα, που μεσολάβησε από την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Έτσι μέσα σε έναν χρόνο από σήμερα πρόκειται να παραδοθεί μία νέα γέφυρα, που θα κατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και μία αναδιαμορφωμένη κοίτη έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. Πρόκειται για ένα έργο ανθρώπινο, που βοηθά στην ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και στην διακίνηση των εμπορευμάτων. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί αυτό που τονίζουμε από την αρχή της θητείας μας, ότι δηλαδή τα έργα δημιουργούν θέσεις εργασίας και ρίχνουν χρήμα στην τοπική οικονομία, βρίσκει και άλλους υποστηρικτές».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή, τον δη΄μαρχο Καλαμπάκας για την άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη γρήγορη διαδικασία.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη, του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ Απόστολου Κολίτσα, Γιάννη Μπουτίνα και Γιώργου Τσίγκα, αντιδημάρχων της Καλαμπάκας, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Διάβας κ. Θανάση Κύρου και εκπρόσωπου της ανάδοχης κατασκευαστικής εταιρείας Κόκκινος ΑΤΕ.