Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:28
Ελλάδα

“Ντου” αγροτών στη Βουλή (video)

SANYO DIGITAL CAMERA

Με μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε μια μεγάλη ομάδα αγροτών κινήθηκε προς την είσοδο της Βουλής και αιφνιδίασε τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν 15 λεπτά μετά τις 12:00 όταν οι αγρότες κινήθηκαν προς την πλαϊνή πύλη της Βουλής. Οι αστυνομικοί φαίνεται δεν περίμεναν μια τόσο δυναμική κίνηση και άργησαν να αντιδράσουν.

Όταν οι αγρότες μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων ενώ απ’ την πλευρά των αγροτών εκτοξεύτηκαν μπουκάλια νερού και νεράντζια. Οι αστυνομικοί για να αποφευχθεί κατάληψη του χώρου έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Οι αγρότες μετά την αντίδραση των αστυνομικών υποχώρησαν από το προαύλιο, ωστόσο ακολούθησε αμέσως μετά ένταση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Αστυνομικοί και αγρότες έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους ωστόσο απ’ την πλευρά των αγροτών συνεχίζονται οι ρίψεις αντικειμένων με αποτέλεσμα να υπάρχει απάντηση απ’ την πλευρά των αστυνομικών απάντηση με συνεχή ρίψη δακρυγόνων.Οι αγρότες νωρίτερα είχαν στραφεί και κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη που πήγε στη συγκέντρωσή τους. Κάποιοι του ζήτησαν να απομακρυνθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θέλουν πολιτικούς στη συγκέντρωσή τους.