ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

ΝΔ: Ένα χαμένο Σάββατο, για μια χαμένη υποψηφιότητα – Πήγαν, χασμουρήθηκαν και απήλθαν…

Μέσα μια χαλαρή ατμόσφαιρα και με την συντριπτική πλειονότητα των παρισταμένων να μην μπορούν να κρύψουν τη δυσφορία τους για την καταναγκαστική παρουσία τους στην τελετή ανακήρυξης της θυγατέρας του Βαγγέλη Καπούλα σαν υποψήφιας για τη δημαρχία του Βόλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Βόλο εκδήλωση από τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας, με τη συμμετοχή του νούμερο δύο του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.

Από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης, συνάγονται τα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον ότι μόνο ο παλαίμαχος και εκτός πολιτικής μάχης, πλέον, πρώην υπουργός, Γιώργος Σούρλας, φαίνεται διατεθειμένος να δώσει τη… «μάχη» υπέρ της υποψηφιότητας Καπούλα, αλλά οι απειλές του προς τους διαφωνούντες ακούστηκαν τόσο σοβαρές, όσο η επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα, του χρόνου, για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεύτερον ότι όσοι και όσες υποχρεώθηκαν να διαβάσουν το κομματικό…Πιστεύω, το έκαναν χωρίς να αναφέρουν το περίφημο «απεταξάμην», θέτοντας σε σκληρή δοκιμασία τα νεύρα και το ηθικό της οικογένειας (και των ψυχογιών αυτής).

Τρίτον ότι, παρά τους μύθους και τους θρύλους που τον συνόδευαν, ο σκληρός Αυγενάκης δεν μπόρεσε να κάνει τα γόνατα των κομματικών στελεχών να τρέμουν από φόβο. Άλλωστε και ο πρότερος βίος του (διαγραφή από το κόμμα επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά) δεν συνηγορούσε σε μια τέτοια εξέλιξη. Απλώς το παρελθόν αυτό ερχόταν σε μια αντιστοιχία, μικρή είναι η αλήθεια, με τα συμφέροντα του ανθρώπου που ήρθε να επιβάλλει.

Κατά τα άλλα σημειώνουμε τη θεατρινίστικη εμφάνιση του Χρ. Μπουκώρου, που θύμισε σε πολλά τον υπέροχο Ορφέα Ζάχο, στην ταινία με το μνημόσυνο στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, το διακριτικό… σφύριγμα του Κώστα Αγοραστού και την γεύση που οι περισσότεροι αποκόμισαν φεύγοντας και που ήταν ίδια με αυτή που αφήνει το ανέκδοτο με το γαμπρό και την πεθερά με την φοβερή ατάκα «ήρθα να βεβαιωθώ ότι πέθανε»!

Τώρα για όσους και όσες ενδιαφέρονται και έχουν το κουράγιο να το διαβάσουν, παραθέτουμε το μανιφέστο που εξεφώνησε η θυγατέρα Καπούλα:

Χαιρετισμός Νάνσυς Καπούλα

Μέσα σ αυτή την αίθουσα βλέπω ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ.

Βλέπω φίλες και φίλους και νιώθω την ανάγκη συμπόρευσης στα μάτια τους.

Βλέπω την επιθυμία να ενώσουμε τα χέρια δίνοντας τον όρκο ότι είμαστε έτοιμοι και σίγουροι για την απόφασή μας:

Την απόφαση να διεκδικήσουμε μαζί το Δήμο Βόλου!!!

Ο Βόλος να  γίνει μια σύγχρονη πόλη, όπως της αξίζει και της πρέπει.

Ξέρω ότι είμαστε εδώ για να γίνουμε η μεγάλη πλειοψηφία που θα δουλέψει ακούραστα προς ένα σκοπό: ο δήμος Βόλου,  ο μεγάλος ενιαίος και αδιαίρετος δυναμικός και πλούσιος δήμος μας, να βρει και πάλι την πολυεπίπεδη δυναμική του. Έχει όλες τις προϋποθέσεις, έχει ικανούς ανθρώπους. Θα μπούμε μπροστά και θα δουλέψουμε ουσιαστικά, να δώσουμε λύσεις, να διεκδικήσουμε για το Βόλο γιατί ξέρουμε τον τρόπο, γιατί αυτό θέλουμε για την πόλη μας και γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε το όραμα εμείς να το κάνουμε έργο ουσίας.

Δε θα αφήσουμε να χαθούν άλλες χρηματοδοτήσεις για το Δήμο μας. Θα προστατεύσουμε τη ΔΕΥΑΜΒ που την έχουν οδηγήσει στην πτώχευση.

Θα αντιμετωπίσουμε ολιστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Θα επαναφέρουμε τις κοινωνικές δομές γιατί για εμάς είναι προτεραιότητα η προσφορά στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Θα διαθέσουμε τις αθλητικές υποδομές στους αληθινούς συλλόγους και τα σωματεία του διευρυμένου Δήμου Βόλου. Και τέλος στέλνω  ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα προς την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Δε θα της επιτρέψουμε άλλο να υβρίζει τους δημότες. Μπαίνουμε μπροστά και θα είμαστε ένα αρραγές μέτωπο προστασίας της περηφάνιας της πόλης μας και των ανθρώπων της.       

Ενωμένοι θα δημιουργήσουμε το Δήμο που  θέλουμε, από το ένα άκρο του μέχρι το άλλο, με ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αγριά, την Πορταριά, τη Νέα Αγχίαλο, την Ιωλκό, την Αρτέμιδα, την Αισωνία, την Μακρυνίτσα.

Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε:

  • Ένα δήμο που θα είναι καθαρός σε κάθε γωνιά. Που θα σέβεται την καθημερινότητα και του πιο απομακρυσμένου νοικοκυριού στις δημοτικές ενότητες.
  • Μία έξυπνη πόλη όπως μπορεί να λειτουργήσει πλέον μέσω της ψηφιακής πολιτικής για να αναβαθμίσουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών αλλά και να παρέχουμε ασφάλεια στις περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Με περιβαλλοντική συνείδηση και με ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης και της επανάχρησης των υλικών.
  • Μια πόλη που θα απολαμβάνει τα Χριστούγεννα, αλλά ταυτόχρονα θα αξιοποιήσει την πολιτιστική της κληρονομιά για να αυξήσει την τουριστική περίοδο και να συμβάλλει ουσιαστικά στα εισοδήματα της τοπικής κοινωνίας.
  • Μια πόλη που θα δίνει κίνητρα με ζώνες ειδικών πολεοδομικών στόχων για να δημιουργηθούν clusters πολιτισμού, δημιουργικότητας και καινοτομίας.
  • Ένα δήμο Βόλου  όπου η συνέργεια θα συμβάλλει στην ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη
  • Μια πόλη όμορφη τόσο στην εικόνα της όσο και στην κοινωνική της βάση.

Φίλες και φίλοι,

Στις 17 του περασμένου Σεπτέμβρη δώσαμε όλοι μαζί το μήνυμα για το δρόμο που επιλέξαμε να πορευτούμε.

Είμαστε γνώριμοι- και πολλοί μεταξύ μας- είμαστε και φίλοι και συνεργάτες και μπορούμε να κοιτάμε στα ματιά ο ένας στον άλλο.

Ερχόμαστε από μάχες που δώσαμε και δίνουμε για την ανάταξη αυτής της πόλης, ηθικά  κοινωνικά και οικονομικά.

Σήμερα αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι γίναμε δέκτες ενός σημαντικού μηνύματος. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μας στέλνει με τον πιο ηχηρό τρόπο ένα μήνυμα εμπιστοσύνης. Μας εμπιστεύεται για να δώσουμε στην πόλη μας νέα πνοή. Ταυτόχρονα αυτό αποτελεί και μια σπουδαία ευθύνη που μας ανατίθεται.

Σας καλώ λοιπόν όλους να εντείνουμε τη δουλειά μας εκεί έξω. Στην πραγματική κοινωνία. Εκεί έξω με τους αγωνιστές συμπολίτες μας, με τη μεγάλη πλειοψηφία που αδημονεί να μιλήσει. Μας περιμένει να μιλήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε την κοινή μας πορεία, με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον βουλευτή το Νομού μας Χρήστο Μπουκώρο, τον Κώστα Αγοραστό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και  κ. Κώστα  Τζανακούλη τ. Δήμαρχο Λαρισαίων, τα μέλη της Επιτροπής Προετοιμασίας των Εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας, τη ΔΗΜΤΟ Βόλου και την ΟΝΝΕΔ ΔΗΜΤΟ Βόλου.

Αγαπημένοι φίλοι,

Ούτε βήμα πίσω. Ξεκινάμε τώρα για το Βόλο. Είναι το μεγαλύτερο καθήκον μας

Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας.