Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023 15:46
volosday.gr@gmail.com
Ελλάδα

Νέος χαμός στη ΝΔ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΕ


Δεν λένε να κοπάσουν οι εσωτερικές έριδες στη Νέα Δημοκρατία. Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος την Τρίτη, ακούστηκαν καταγγελίες μεταξύ υποψηφίων ενώ ο Ευ. Μεϊμαράκης διαμήνυσε: «Θέλω πολιτική και όχι εσωστρέφεια».

Η ένταση ήταν διάχυτη στην συνεδρίαση της ΚΕΦΕ από την αρχή. Εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων του κόμματος έκαναν καταγγελίες κατά του περιβάλλοντος του Ευ. Μεϊμαράκη υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού για να κάνουν τηλεφωνήματα υποστήριξης στην υποψηφιότητά του.

Κάποιοι δε από τους υποψήφιους προέδρους κατήγγειλαν ότι γίνονται τηλεφωνικές παρεμβάσεις, ακόμη και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο!

Από την πλευρά του, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να κάνει ούτε ντιμπέιτ ούτε συνδιασκέψεις, επιχειρηματολογώντας ότι αμφότερα συνιστούν εσωστρέφεια για την ΝΔ. «Θέλω να κυριαρχήσει η πολιτική και όχι η μικροπολιτική και η εσωστρέφεια» ήταν το μήνυμα του κ. Μεϊμαράκη.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, απαντώντας στην επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη, που επιμένει να γίνει ντιμπέιτ ή συνδιασκέψεις, σημείωναν με νόημα: «Το καταστατικό της ΝΔ, το οποίο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε όλοι. Καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή. Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων. Δεν θα φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα παραπολιτικής και όλα όσα ανατροφοδοτούν την εσωτερική ένταση» τονιζαν χαρακτηριστικά.

Οι καταγγελίες

Οι εκπρόσωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη κατηγόρησαν το περιβάλλον Μεϊμαράκη ότι χρησιμοποιεί τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού για προεκλογικό αγώνα υπέρ του.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Μητσοτάκη κατονόμασε συγκεκριμένο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Β. Μπεκίρης από τον οποίο ζητήθηκε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Από την πλευρά της, η πλευρά Μεϊμαράκη καταδίκασε το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε μεμονωμένο.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη κατήγγειλε ότι ο πρώην γ.γ. Εθελοντών και εν ενεργεία μέλος της ΠΕ κ. Σιάνης επιχείρησε να πάει στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, αλλά του απαγόρευσαν αρχικά την είσοδο και τελικά του επετράπη να εισέλθει μετά από παρέμβαση του διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας να εμποδίσουν την είσοδο στον κ. Σιάνη.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη δήλωσαν άγνοια αν και σημείωσαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τη δουλειά που είχε την τελείωσε και η γραμματεία του δεν υπάρχει πια.

Πού συμφώνησαν

Η συμφωνία των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων υπήρξε στον αριθμό εκλογικών κέντρων και καλπών που θα στηθούν στις 22 Νοεμβρίου. Οπως αποφασίστηκε θα στηθούν 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com