ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «τρικ» Κατρούγκαλου μειώνουν συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ

«Ψαλίδι» έρχεται από τον Ιούνιο και σε συντάξεις  κάτω από 1.300 ευρώ με τρικ που εισήγαγε στο νέο ασφαλιστικό ο υπ. Εργασίας Γιώργος Κατρούγκλος.  Οι συνταξιούχοι που θα δουν άμεσα μειώσεις στις συντάξεις τους από το νέο ασφαλιστικό είναι πολύ περισσότεροι, από ότι αρχικά υπολόγιζαν.

Το πλαφόν των 1.300 ευρώ κάτω από το οποίο ο υπουργός  Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος λέει ότι δεν θα «πειραχθεί» καμία σύνταξη (άθροισμα κύριας και επικουρικής) είναι πλασματική, καθώς δεν περιλαμβάνει τις σημερινές καταβαλλόμενες συντάξεις που βάσει νόμου υπολογίζεται χωρίς την εισφορά ασθένειας.

Τα 1.300 ευρώ υπολογίζονται περιλαμβάνοντας τόσο την εισφορά αλληλεγγύης από 3% ως 14%, όσο όμως και την εισφορά ασθένειας του 6%.

Με λίγα λόγια για κάποιον συνταξιούχο που χωρίς τις δύο αυτές εισφορές έχει σύνταξη 1.250 ευρώ το μήνα μεικτά δεν εξασφαλίζεται η σύνταξή του καθώς αν προστεθεί το ποσό των εισφορών ο συνταξιούχος αυτός φαίνεται να ξεπερνά τα 1.300 ευρώ και έτσι θα βρεθεί να χάνει μέρος της σύνταξής του.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com