Τοπικά

Μαγνησία:Αυξάνονται τα περιστατικά οικογενειακής βίας

Ολο και περισσότεροι δήμοι της Μαγνησίας εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο Συντονιστικό Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων – Παραμελημένων Ατόμων (Κα.Πα) που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΚΠΟΛ καθώς όπως επισημάνθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου, τα περιστατικά οικογενειακής βίας αυξάνονται.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «δεδομένης της οικονομικής κρίσης και οικονομικής ύφεσης που υφίστανται οι οικογένειες τα περιστατικά οικογενειακής βίας αυξάνονται με αποτέλεσμα η ύπαρξη του Συμβουλίου Κα.Πα. να γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους δήμους της Μαγνησίας να συμμετέχουν και αυτοί στο έργο του Κα.Πα. ενώ ήδη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του. Με τη διεύρυνση του συμβουλίου Κα.Πα. θα υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση και καταγραφή των περιστατικών βίας στην περιοχή μας».

Προτεραιότητα δίνεται στην καταγραφή φορέων ώστε να αποτελέσουν προστιθέμενη αξία στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας. Ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Χαλέβας καλεί τους φορείς που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση προβλημάτων οικογενειακής βίας να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο της ΕΚΠΟΛ 2421052512. Μετά από αυτό θα οργανωθεί συνάντηση του συμβουλίου Κα.Πα. με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο πλαίσιο της δικτύωσης και συνεργασίας του Συντονιστικού Συμβουλίου Κα.Πα.

Ο κ. Χαλέβας ανέφερε ότι θα γίνει ενημέρωση των γυναικείων συλλόγων, το Κα.Πα. θα είναι παρών στις αναγνωρισμένες ημέρες κατά της βίας των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου και των δικαιωμάτων της γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Επίσης, μέσω της ΙΜΔ και του εκπροσώπου της στο συμβούλιο π. Σεβαστιανού θα μοιραστεί έντυπο υλικό την ημέρα της γιορτής της Υπαπαντής του Χριστού. Ακόμη μέσω των Διευθύνσεων της Εκπαίδευσης θα γίνει πρόσκληση σε ημερίδα ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών.

Οσον αφορά στην προβολή του Κα.Πα. θα χρησιμοποιηθεί εγκεκριμένο τηλεοπτικό υλικό από το ΕΣΡ και θα προβάλλεται τις παραπάνω ημέρες. Επίσης θα οργανωθεί ιστολόγιο στο διαδίκτυο, που θα επικαιροποιείται με σχετικά άρθρα, εκπρόσωποι του συμβουλίου Κα.Πα. θα δίνουν συνεντεύξεις ή θα μετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με την κακοποίηση.