Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 10:22
Τοπικά

Μαγνησία: Εντονο ενδιαφέρον για το Πάσχα






Μεταξύ των δημοφιλέστερων Ελληνικών προορισμών για το Πάσχα συγκαταλέγεται η περιοχή μας, καθώς παρατηρείται έντονη κινητικότητα και το ποσοστό κρατήσεων αναμένεται να ξεπεράσει το 80% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ξενοδόχων. Το ποσοστό των κρατήσεων που υπάρχει μέχρι στιγμής υπολογίζεται σε 70% όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος εκφράζει, ωστόσο, την ανησυχία του, για τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν αρνητικά τους ξένους επισκέπτες.

Στο μεταξύ, ο Βόλος κατέχει την 14η θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων ελληνικών προορισμών για το Πάσχα που έχει καταρτίσει η Trivago για τη φετινή χρονιά, ενώ την αντίστοιχη περσινή σεζόν, στην ίδια θέση βρίσκονταν η Πορταριά.

Η www.trivago.gr πραγματοποίησε, συγκεκριμένα, έρευνα και για τους εθνικούς αλλά και τους διεθνείς προορισμούς για τους οποίους οι Ελληνες έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενόψει της επερχόμενης Πασχαλινής περιόδου. Η περιοχή μας εκπροσωπείται, όπως προαναφέρθηκε στην ίδια λίστα, ενώ οι κρατήσεις που μέχρι στιγμής υπάρχουν, είναι τριήμερης ή τετραήμερης διάρκειας.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, φανατικοί της Ρώμης φαίνεται να είναι οι Ελληνες, διατηρώντας τη στην κορυφή των επιλογών τους τρεις χρονιές στη σειρά, αφού από το 2014 και μετά είναι ο προορισμός που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο από όλους, ελληνικούς και μη.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την περσινή δεκαπεντάδα που είχε κυρίως διεθνές άρωμα, φέτος παρατηρείται στροφή σε ελληνικούς προορισμούς. Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι ο μόνος ελληνικός προορισμός της δεκαπεντάδας ήταν η Κέρκυρα, αλλά φέτος το Ναύπλιο σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση, ενώ την παρουσία τους μεταξύ των κορυφαίων φετινών θέσεων κάνουν τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και τα Ιωάννινα.

Εξίσου σταθερά αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων φαίνεται να είναι και το Λονδίνο, το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μια χαμηλότερη από πέρυσι, ενώ η Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχε την τρίτη θέση, φέτος έμεινε εκτός της δεκαπεντάδας.