Τοπικά

ΛΑΣ – ΚΚΕ: «Τα ψεύδη και η διπροσωπία προσφιλής τακτική των «6» του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε σκληρή απάντηση, μετά την κριτική που δέχθηκε ως μειοψηφία από τους έξι ανεξάρτητους συμβούλους, με αφορμή τις αντικαταστάσεις μελών στους Οργανισμούς του Δ. Βόλου προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου.
Όπως αναφέρεται, «με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 6 ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, από τους 10 που εκλέχτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά διαμαρτύρονται με τον αποκλεισμό τους από θέσεις οργανισμών του Δήμου Βόλου.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουν (σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους) γι’ αυτό τη δημοτική αρχή Βόλου, αλλά και τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας ότι συναίνεσαν κι αυτές στην απόφαση για αντικατάστασή τους.
Επειδή τα ψεύδη και η διπροσωπία είναι προσφιλή τακτική τους και πάντα επιχειρούν να παραπλανούν τους δημότες, θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Μετά την ανεξαρτητοποίηση των 6 του ΣΥΡΙΖΑ από τη δημοτική παράταξη του κ. Πατσιαντά, η δημοτική αρχή έφερε στο δημοτικό συμβούλιο, για την αντικατάστασή τους από τους οργανισμούς του δήμου, τρεις σχετικές γνωμοδοτήσεις νομικών υπηρεσιών του δήμου, μιας και δεν προβλέπεται στον «Καλλικράτη» τι γίνεται με την εκπροσώπηση ανεξαρτήτων συμβούλων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον κ. Νάνο, στη συνεδρίαση εκείνη υποστήριξε να μην αντικατασταθούν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, έως να έρθει σχετική γνωμάτευση από το αρμόδιο υπουργείο, θέση η οποία σχολιάσθηκε θετικά από ορισμένους των 6. Όμως αυτή δεν ήρθε έγκαιρα και σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο έγινε η αντικατάστασή τους. Εξάλλου όπως είναι γνωστό αποτελεί πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης να εκπροσωπούνται όλες οι μειοψηφίες στους οργανισμούς και στις επιτροπές του δήμου.

Τώρα με ανήθικο τρόπο κατηγορούν συνολικά όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τη Λαϊκή Συσπείρωση που τους στήριξε.
Κυρίως όμως είναι ανάγκη να μάθουν οι δημότες Βόλου ποια είναι η δική τους δημοκρατική συνέπεια και ευαισθησία προς τις άλλες παρατάξεις του δήμου. Με την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής και κατά την κατανομή των θέσεων των εκπροσώπων των παρατάξεων στους οργανισμούς του δήμου οι κύριοι αυτοί, ως ενιαία τότε μείζονα αντιπολίτευση του δήμου, δεν θέλησαν να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις στα συμβούλια των οργανισμών, ταυτίστηκαν με τη δημοτική αρχή Μπέου, που αρνήθηκε την εκπροσώπηση όλων των μειοψηφιών.
Εξάλλου οι 6 «ανεξάρτητοι» εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο δεν εκπροσωπούν τίποτε διαφορετικό στην πολιτική και στη διαχείριση που εφαρμόζει η δημοτική αρχή Μπέου:
• Ψήφισαν μαζί με τη Δημοτική Αρχή Μπέου στη ΔΕΥΑΜΒ να κόβονται οι παροχές νερού από τους Δημότες όταν ο λογαριασμός περνά το αστρονομικό ποσό των 81 ευρώ.
• Δεν απαίτησαν να σταματήσει η μείωση των θεσμοθετημένων πόρων στους δήμους από τη δήθεν αριστερή κυβέρνηση.
• Δεν διεκδίκησαν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους
• Συμφωνούν με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τα δίδακτρα στις σχολές και συνολικά με τη φορομπηχτική πολιτική στο δήμο.
• Ψήφισαν να δοθούν 500.000 € από τα αποθεματικά του δήμου, μαζί με τη δημοτική αρχή, με την ΠΝΠ του Βαρουφάκη.
Φαίνεται ότι το έχουν οι «ανεξάρτητοι» της παράταξης αυτής (του ΣΥΡΙΖΑ) να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να θολώνουν την πολιτική πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από τη βάρβαρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζουν».