Αθλητικά

Κερδίζει το ματς με τη Δόξα Δράμας ο Βόλος – Κατέθεσαν ένσταση οι «κυανέρυθροι»

Μπορεί η Δόξα Δράμας να επικράτησε του Βόλου στο κυριακάτικο ματς, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο Βόλος θα πανηγυρίσει την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η ομάδα του Βόλου κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τη Δόξα Δράμας και ζητά την κατακύρωση της αναμέτρησης υπέρ της. Ο λόγος αυτής της κίνησης είναι ότι ο γιατρός που έχει δηλωθεί στο φύλλο αγώνα, έχει επίσης δηλωθεί και ως γιατρός των γηπεδούχων! Κάτι που απαγορεύεται ρητά βάσει του ΚΑΠ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ «σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων [40] υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων).

Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής.

Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο».

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι το δίκιο είναι με τον Βόλο, με τους ιθύνοντες της ομάδας να δηλώνουν τη βεβαιότητά τους ότι θα δικαιωθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

 

Ιδού το επίμαχο άρθρο του ΚΑΠ

ensta