Τοπικά

Καταυλισμός 1500 προσφύγων το λιμάνι του Βόλου! – Συμφώνησε η διοίκηση του ΟΛΒ, νέος αιφνιδιασμός για την πόλη

Το πιο δύσκολο  σενάριο, που είχε συζητηθεί από τις αρχές του ξεσπάσματος της προσφυγικής κρίσης, και αφορά τη Μαγνησία, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και οι πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουν λόγο για μεταφορά στο λιμάνι του Βόλου (ήδη έχει συμφωνήσει η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ ηγεσία του) προσφύγων και μεταναστών με καράβια, κατ’ ευθείαν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου περνάνε από την Τουρκία, και διαμονή1000 έως 1500 ανθρώπων.

Ήδη με «λαγό» το βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλλή, που έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Βόλου, η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να δημιουργηθεί στη Μαγνησία Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Συγκεκριμένα ο κ. Μπαλλής δήλωσε ότι το προσφυγικό αποτελεί ωρολογιακή βόμβα και απαιτείται ψυχραιμία από όλους για την επίλυσή του και φυσικά δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση. Εκτίμησε δε – βασιζόμενος σε πληροφορίες που διαθέτει – ότι τελικά οι φορείς της Μαγνησίας θα προτείνουν χώρο για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφορτιστεί η Ειδομένη, ο Πειραιάς και τα νησιά. Θα πρέπει όμως να καταφέρουμε να πείσουμε και τους πρόσφυγες ότι η μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες θα αργήσει και ότι θα παραμείνουν στη χώρα μας για ένα διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλλής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος αιφνιδιασμός, γιατί περί αυτού πρόκειται, έγινε με τη συνεργασία της διοίκησης του ΟΛΒ, ενώ αναμένεται η αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, αλλά και της υφυπουργού, κ. Χρυσοβελώνη, που μέχρι τώρα διαβεβαίωναν ότι ο Βόλος, και μάλιστα το λιμάνι, δεν εντάσσεται στις περιοχές εγκατάστασης προσφύγων.