ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες ότι δάσκαλος «τρομοκρατεί» μαθητές

Μία νέα υπόθεση bullying απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις διωκτικές αρχές της Κρήτης.

Πρωταγωνιστής είναι ένας δάσκαλος στην Ιεράπετρα ο οποίος – σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στο Ράδιο Λασίθι – ασκεί «τρομοκρατική» και απαξιωτική συμπεριφορά στους μαθητές.

Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο δάσκαλο υπάρχουν 10 επώνυμες καταγγελίες στα γραφεία της αστυνομίας η οποία ερευνά την υπόθεση, ενώ παρενέβη και ο Εισαγγελέας.

Όπως αποκάλυψε ο Άγγελος Φασουλάκης στο Ράδιο Λασίθι, πατέρας ενός από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου της Ιεράπετρας, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ασκούσε «τρομοκρατική» και απαξιωτική συμπεριφορά στους μαθητές, χαρακτηρίζοντας τους συστηματικά ηλίθιους, άχρηστους, ανίκανους κλπ, ενώ απειλούσε τους μαθητές να μην μιλήσουν στους γονείς τους για όσα συμβαίνουν μέσα στην αίθουσα γιατί θα τους έκανε μηνύσεις, επειδή «είχε τα μέσα»!

Επίσης ο κ. Φασουλάκης ανέφερε πως ο δάσκαλος δεν δίδασκε στα παιδιά την εγκεκριμένη ύλη του Υπουργείου, κάνοντας  «άλλα ντ’ άλλων» συζητήσεις και παράλληλα τα υποχρέωνε να διαβάζουν μόνα τους την ύλη.

Όπως ανέφερε ο πατέρας ο ίδιος είχε διάφορες ενδείξεις για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, όμως η αφορμή για να πάρει δημοσιότητα το θέμα ήταν όταν ο εκπαιδευτικός έδιωξε το γιο του από το μάθημα, όταν εκείνο μετά από παρατήρηση του δασκάλου για φασαρία το παιδί ζήτησε να ξεκινήσει να κάνει εκείνος μάθημα. Τότε ο δάσκαλος απέβαλε τον μαθητή και όπως ο πατέρας έμαθε τυχαία αργότερα την ίδια μέρα από μητέρα συμμαθητή του παιδιού, ο δάσκαλος είπε στα υπόλοιπα παιδιά πως έπρεπε να «το είχε αρχίσει στα γροθίδια για τη συμπεριφορά του».

Ο κ. Φασουλάκης μετά από το περιστατικό είχε συνάντηση με τον ίδιο το δάσκαλο και το διευθυντή του σχολείου κάνοντας του τα παράπονα, ενώ πλέον ο ίδιος όπως και άλλοι γονείς έχουν απευθυνθεί στην ψυχολόγο κ. Δελημπαλταδάκη ζητώντας της να εξετάσει τα παιδιά και να μπορέσει και εκείνη να έχει μια καλύτερη εικόνα για το τι έκανε ακριβώς ο δάσκαλος.

H ίδια μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα των καταγγελιών δηλώνοντας διατεθειμένη να βοηθήσει στην προανάκριση που έχει ξεκινήσει η Αστυνομία. Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας ο οποίος ανέφερε πως δεν σε εκείνους δεν υπάρχουν καταγγελίες για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου δασκάλου, με τον κ. Φασουλάκη πάντως να υποστηρίζει πως ξέρει ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες τα τελευταία χρόνια για τον συγκεκριμένο δάσκαλο με τις οποίες ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε.

Πηγή: www.cretapost.gr