Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024 01:55
Αθλητικά

Τυπική διαδικασία για την Σίτι, αμφίρροπο παιχνίδι στην Μαδρίτη






Ατλέτικο Μαδρίτης, Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Σίτι και Δυναμό Κιέβου ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο εκ των τεσσάρων να σφραγίζουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο πιο αμφίρροπο ματς της ημέρας, η Ατλέτικο υποδέχεται την PSV έχοντας φύγει από την Ολλανδία με το 0-0. Από μόνο του το αποτέλεσμα αυτό είναι εξαιρετικά επισφαλές, καθώς με ένα γκολ η Αϊντχόφεν θα πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Στεφάν Σάβιτς που τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι. Από την πλευρά τους οι Ολλανδοί ξέρουν ότι πρέπει να σκοράρουν στο ματς, αν θέλουν να προκριθούν στα προημιτελικά. Η Αϊντχόφεν επέστρεψε στα νοκ – άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από εννέα χρόνια και έχει βάλει στόχο την πρόκριση στους «8» όπως είχε κάνει και τη σεζόν 2006-2007.Η επιστροφή του Λουκ ντε Γιονγκ από τιμωρία σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά την PSV, που στο πρώτο ματς δεν έδειξε ικανή να απειλήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά μετά το εκτός έδρας 3-1 επί της Δυναμό Κιέβου και θέλει με σοβαρότητα να «κλειδώσει» την πρόκριση. Οι «πολίτες» μπορεί να μην θάμπωσαν με την εμφάνισή τους, ωστόσο κατάφεραν να φύγουν με σκορ πρόκρισης από την Ουκρανία. Σκόρερ των 3 τερμάτων της Σίτι ήταν οι  Αγκουέρο (15′), Σίλβα (40′) και Γιάγια Τουρέ (89′), ενώ στο 59′ είχε μειώσει σε 1-2 ο Μπουγιάλσκι για τους Ουκρανούς.

Εκτός λόγω τραυματισμού για τη Σίτι είναι οι Ντε Μπρούινε, Νασρί και Ντελ, ενώ από την Ντιναμό θα απουσιάσουν οι Μοράες και Ριμπάλκα.