Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 08:30
Τοπικά

Η 1η Εκθεση Φυσιολατρικού Τουρισμού για το Πήλιο


Στα άδυτα του Πηλίου που συνδυάζει βουνό, θάλασσα, ιδιαίτερη γαστρονομία, τοπικά προϊόντα, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μας εισάγει η πρώτη έκθεση φυσιολατρικού τουρισμού.

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε, διοργανώνει την πρώτη Έκθεση Φυσιολατρικού Τουρισμού Bienal Nature Tourism στο Πήλιο, (BNTP’15) την Παρασκευή και το Σάββατο 20-21 Νοεμβρίου 2015.

Η έκθεση έχει σκοπό να προωθήσει τον φυσιολατρικό τουρισμό και τον τουρισμό της υπαίθρου θέλοντας να αναπτύξει ένα μοντέλο διακοπών που θα αφορά και τους 12 μήνες του χρόνου.

Στην BNTP’15 συμμετέχουν επαγγελματίες της περιοχής που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις δραστηριότητες στη φύση και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ινα Ταράντου.

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου θα γίνει η τελετή έναρξης, όπου θα μιλήσουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε. (Ε.Α.Π. Α.Ε.) – Αναπτυξιακή A.E. Ο.Τ.Α.

Για τον εναλλακτικό τουρισμό και την εφαρμογή του στα πακέτα διακοπών θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Λεβέντης, Αντιπρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ενώ ο Νίκος Μαγγίτσης, ο Έλληνας ορειβάτης που κατέκτησε τις 7 κορυφές του κόσμου, παρουσιάζει το Πήλιο και τις προκλήσεις του.

Εκπρόσωποι από τη γαστρονομία και τα media θα μιλήσουν για το «δικό τους Πήλιο» και την ελληνική γαστρονομία ως το ισχυρό χαρτί του τουρισμού. Θα ακολουθήσουν δύο τοποθετήσεις, από εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η πρώτη με θέμα «Canyoning στο Πήλιο» και η δεύτερη με θέμα «το μαγικό βουνό των Κενταύρων και τα βότανά του».

Την επομένη, το Σάββατο, θα γίνει μεταξύ άλλων παρουσίαση της παρασκευής του νέου Ελληνικού πρωινού και συναντήσεις επαγγελματιών.

Αναλυτικά θα λειτουργούν περίπτερα όπου οι εκθέτες – επαγγελματίες του χώρου, θα παρουσιάσουν:
1. τις εναλλακτικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στο Πήλιο τα τελευταία χρόνια, τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία, τοξοβολία, καταρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, flying fox, δραστηριότητες στο χιονοδρομικό κέντρο, roller ski, καγιάκ θαλάσσης, ιστιοπλοϊα είναι ορισμένες από τις δράσεις που θα γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης.

2. τις γαστρονομικές διαδρομές, τα τοπικά προϊόντα και τα βότανα του βουνού των Κενταύρων. Παραγωγοί, αγροτικοί σύλλογοι, σεφ θα μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά της γεύσης μέσα από αυθεντικά τοπικά προϊόντα.

3. ιδιοκτήτες καταλυμάτων, όλων των ειδών από μικρούς ξενώνες στο βουνό μέχρι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και βίλες στη θάλασσα, θα προτείνουν πακέτα διακοπών για όλο το χρόνο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ινα Ταράντου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 17:00 μμ εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, της γαστρονομίας και των media, ανοίγουν την εκδήλωση και μας μιλούν για το «δικό τους Πήλιο».
Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, χαιρετούν με δηλώσεις τους, την εκδήλωση.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
9.30-10:00 «Πώς φτιάχνουμε το νέο ελληνικό πρωινό»
10:00-11:00 Επίδειξη roller ski
11:00 (Παράλληλη εκδήλωση) Αναχώρηση για το Πήλιο, περίπατος και βόλτα με άλογα
11:00-12:30 Ξενία Βόλος τοξοβολία
12:00-15:00 ιστιοπλοϊα
15:00-17:00 Β2Β συναντήσεις επαγγελματιών
18:00 κλήρωση
Συμπληρώνοντας μια ειδική φόρμα που θα βρείτε στο χώρο της έκθεσης διεκδικείτε δώρα για τις διακοπές σας.