Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:45
Κόσμος

Η Ρωσία βομβάρδισε θέσεις τζιχαντιστών στην Παλμύρα


Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι για πρώτη φορά εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της πόλης της Παλμύρας στη Συρία, προπύργιο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν μια «αμυντική θέση» και «αντιαεροπορικές συστοιχίες» του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή «Τάντμορ», όπως είναι η αραβική ονομασία που χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας για την Παλμύρα, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπου προστίθεται επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν 237 στόχους των «τρομοκρατών» στη Συρία σε διάστημα δύο ημερών.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας μετέδωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία είχε βομβαρδίσει θέσεις των τζιχαντιστών εντός και περιμετρικά της Παλμύρας, κάτι όμως που είχε διαψευστεί από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την 21η Μαΐου την Παλμύρα, που βρίσκεται σε απόσταση 205 χιλιομέτρων ανατολικά της Δαμασκού, αφού έτρεψε σε φυγή τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Τα ρωσικά μαχητικά διεξήγαγαν 131 εξόδους σε διάστημα δύο ημερών και έπληξαν στόχους στις επαρχίες της Χάμας (κεντρικά), της Χομς (κεντρικά), της Λαττάκειας (δυτικά), του Χαλεπίου (βορειοδυτικά), της Ράκας (ανατολικά) και στην περιοχή της Δαμασκού, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ένα ρωσικό μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 κατέστρεψε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στρατιωτών που έρχονταν από το εξωτερικό στα προάστια της πόλης του Χαλεπίου και μια αποθήκη με οβίδες επλήγη στη Χαράστα, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη Σάλμα, περιοχή στην επαρχία της Λαττάκειας, η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στοχοθέτησε μια διοικητική θέση του μετώπου αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Μια αμυντική θέση, όπου ήταν σταθμευμένα στρατιωτικά οχήματα, καταστράφηκε κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κάφαρ Ναμπούντα, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Πηγή: iefimerida.gr