Τοπικά

Η κοροϊδία συνεχίζεται: Είδαν, δήλωσαν υποταγή και απήλθαν – Στο μπλοκάκι του, τους «έγραψε» ο Αλ. Τσίπρας

Τα είπαν και…ξαλάφρωσαν. Αυτό τουλάχιστον μπορούμε να υποθέσουμε, καθώς δεν ήμασταν φυσικά παρόντες, από την φωτογραφία και το δελτίο Τύπου που διένειμε το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία για τη συνάντηση των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χωρίς ίχνος σοβαρότητας και υπευθυνότητας, προσβάλλοντας για πολλοστή φορά τη νοημοσύνη των πολιτών, μια συνάντηση που είχε προαναγγελθεί στο πλαίσιο του περίφημου «ψυχολογικού μασάζ» για να διασφαλίσει ο Αλ. Τσίπρας τη ψήφο τους στα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν σε βάρος του ελληνικού λαού (ασφαλιστικό, κλπ), προσπάθησαν να την παρουσιάσουν σαν ευκαιρία (!!!) ενημέρωσης του Πρωθυπουργού για τα προβλήματα της Μαγνησίας, με έμφαση μάλιστα στην ενίσχυση της απασχόλησης!!!

Αν στο δελτίο τύπου των προπαγανδιστών του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ψήγματα έστω αλήθειας, που πολύ αμφιβάλλουμε, και όντως στους βουλευτές της Μαγνησίας, και της Θεσσαλίας γενικότερα, του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε η άδεια να ψελλίσουν δυο κουβέντες για τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής, στην «αναμνηστική», όπως θα είναι σύντομα, φωτογραφία, όχι μόνο χαμογελαστοί (έως χαζοχαρμόσυνοι ορισμένοι) δεν θα πόζαραν, αλλά θα φρόντιζαν να κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο από ντροπή…

 

Η επίσημη ανακοίνωση

Για την ιστορία δημοσιεύουμε και το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής:

«Στο πλαίσιο των ακροάσεων των βουλευτών των Περιφερειών που έχει ξεκινήσει ο Πρωθυπουργός, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 11.12.2015 συνάντηση με τους βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ο κ. Τσίπρας εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να ενημερωθεί εκτενώς για ζητήματα που αφορούν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών στην περιφέρεια και να εξευρεθούν τρόποι επίλυσης τους.
Στην συνάντηση παρέστησαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής οι οποίοι ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τα κύρια προβλήματα του Νομού. Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν ήταν να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της απασχόλησης μιας και η Μαγνησία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πρόβλημα της αποβιομηχάνισης με πρόσφατο το παράδειγμα κλεισίματος 2 εργοστασίων, της Coca cola και του Τμήματος Χαρτοποιίας της ΒΙΣ, και στην ανάγκη παροχής κινήτρων για επενδύσεις. Επίσης, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη να στελεχωθούν επαρκώς οι δομές υγείας στη Μαγνησία, όπως για παράδειγμα πέρα από τις επικείμενες προσλήψεις να επιταχυνθεί ο ερχομός γιατρών, που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά εκκρεμεί απλά η μεταφορά κωδικού πληρωμής, ενώ ιδιαίτερα στη νησιωτική και ορεινή Μαγνησία να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας, να έρθουν οδηγοί για τα ασθενοφόρα κα.
Στο πλαίσιο της αξιοποίησης αναπτυξιακών προοπτικών για τη Μαγνησία, με σκοπό να δοθεί ανάσα στην τοπική οικονομία, τέθηκαν επί τάπητος το θέμα της ανάπτυξης του σιδηρόδρομου, του λιμανιού, της παροχής κινήτρων για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με στόχο την ανάδειξή του σε αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας. Ακόμη συζητήθηκαν το πρόβλημα διαρροών του Φράγματος Παναγιώτικου ή και η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, με την επίσπευση της ολοκλήρωσης των αρδευτικών έργων που θα ανακουφίσουν τους αγρότες.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, όπου τονίστηκε ότι θα προστατευτούν οι κύριες συντάξεις και θα γίνει προσπάθεια να διασφαλιστούν οι επικουρικές»