Ελλάδα

Ζητούν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 65.777 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ!

Το ποσό των 65.777 ευρώ καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού», μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, για τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ.

Ο οργανισμός – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- που εδώ και 20 χρόνια, έχει προσφέρει στέγη και τροφή σε χιλιάδες ανυπεράσπιστα παιδιά, καλείται να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ καθώς και πλήθος φόρους. «Το “Χαμόγελο του Παιδιού” θα πρέπει να πληρώσει, όπως κάθε μήνα- πλήθος φόρων με τους οποίους επιβαρύνεται χωρίς καμία ελάφρυνση (Φ.Π.Α., φόρος μισθωτών υπηρεσιών, φόρος ιδιόχρησης ακινήτων, φόρος παραχώρησης ακινήτων, φόρος αποδοχής κληρονομιάς κ.λ.π.)», γράφει η ανακοίνωση του οργανισμού.

Και εξηγεί αναλυτικά στην ανακοίνωση:

«Θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 22.573,76 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας για τη λειτουργία: των εξειδικευμένων Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα) που δρουν υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Α.Β.

Των οχημάτων άμεσης επέμβασης και υποστήριξης παιδιών που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο που δρουν κατόπιν εισαγγελικών εντολών και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία

Των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Προληπτικής Ιατρικής που δρουν σε συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

Των οχημάτων που καθημερινά μεταφέρουν τα 390 παιδιά από τα 14 σπίτια του οργανισμού στα σχολεία τους

Επίσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 θα πρέπει να καταβάλλει το υπέρογκο ποσό των 43.240,09 ευρώ που αντιστοιχεί στον ΕΝΦΙΑ για τη λειτουργία:

Των σπιτιών που μεγαλώνουν παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, που βρίσκονται εκεί κατόπιν εισαγγελικών εντολών

Των σπιτιών που ζουν τα ενήλικα παιδιά που έχουν μεγαλώσει στα σπίτια του οργανισμού και πλέον ανοίγουν τα «φτερά» τους, σπουδάζοντας, δουλεύοντας, προχωρώντας στην ενήλικη ζωή τους

Των σπιτιών που φιλοξενούνται οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας».

Και καταλήγει με μία έκκληση για βοήθεια για την προσπάθειά του: «Το Χαμόγελο του Παιδιού μόνο μαζί με τη στήριξη του κόσμου θα μπορέσει να ξεπεράσει μία ακόμα δυσκολία και να εξασφαλίσει Καλά Χριστούγεννα για κάθε παιδί!

Όλοι μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια:

– στέλνοντας ένα μήνυμα στο 54020 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ (χρέωση 2,46€ ανά sms)

– κάνοντας μία κλήση στο 14545 από σταθερό (χρέωση 2,28€ ανά κλήση) ή κινητό (χρέωση 2,46€ ανά κλήση)

– κάνοντας μια δωρεά σε κάποιον από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οργανισμού (http://www.hamogelo.gr/46.1/Sthrixte-mas )».