ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Ζεστή «αγκαλιά» σε 13 αστέγους στο Κοινωνικό Κέντρο Αγ.Αναργύρων του Δήμου Βόλου

Απάγκιο σε 13 αστέγους στον Βόλο προσφέρει από την περασμένη Πέμπτη το Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων που θα συνεχίσει να λειτουργεί για όσες ημέρες επικρατεί παγωνιά μέσα στην πόλη.

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οπότε και χιονόπτωση σημειώθηκε και στο κέντρο του Βόλου, ο ένας μετά τον άλλο άστεγοι άρχισαν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Στους αστέγους, αλλά και όσους έχουν ανάγκη προσφέρονται χώρος και κλινοσκεπάσματα για να κοιμηθούν, ρουχισμός και φαγητό και πάνω από όλα ένα ζεστό περιβάλλον για να προστατευτούν.

Μεταξύ των ανθρώπων που έχουν απαγκιάσει στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του κοινωνικού κέντρου που λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και η 50χρονη άστεγη για την οποία την περασμένη Παρασκευή στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να οδηγηθεί σε προστατευμένο περιβάλλον.

Όπως είναι γνωστό, η 50χρονη εντοπίστηκε να περιφέρεται ξεπαγιασμένη και φοβισμένη μέσα στην παγωμένη πόλη και βρήκε προσωρινά καταφύγιο σε καφετέρια στο κέντρο του Βόλου.

Για τη φροντίδα της κινητοποιήθηκαν άπαντες, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, οι δύο κοινωνικοί λειτουργοί – υπεύθυνες για το Κοινωνικό Κέντρο και για τον Ξενώνα Αστέγων, κ.κ. Εφη Τζερεμέ και Αννα – Μαρία Ελευθεριάδου αντίστοιχα, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ακόμη και Αστυνομία προκειμένου να πειστεί να μεταφερθεί σε προστατευμένο από την παγωνιά περιβάλλον.

Η 50χρονη, που είχε κρυοπαγήματα, με ευθύνη των κοινωνικών λειτουργών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού εξετάστηκε από γιατρό στο κοινωνικό κέντρο και της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο χθες τα ξημερώματα, εξαφανίστηκε. Εγκατέλειψε το Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων, με τις κοινωνικές λειτουργούς να ενημερώνουν για το περιστατικό την Αστυνομία, καθώς η 50χρονη χρήζει βοήθειας.