Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 16:32
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εχουμε μια πληροφορία ότι οι δίδυμες ήταν στη θάλασσα», λέει ιδιωτικός ερευνητής

Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ της εξαφάνισης των δίδυμων κοριτσιών Βασιλικής και Σοφίας Φιλιπποπούλου  – Τι λέει ο Πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της εξαφάνισης των δίδυμων κοριτσιών Βασιλικής και Σοφίας Φιλιπποπούλου που αγνοούνται από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, λίγο αφότου ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.


Ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο συναγερμός amber alert ενώ ύστερα από αίτημα του πατέρα τους Γιάννη Φιλιππόπουλου προς βοήθεια για τον εντοπισμό τους συνδράμει και ο ιδιωτικός ντέντεκτιβ Γιώργος Τσούκαλης.

Τα εννιάχρονια κοριτσάκια που βρέθηκαν μέσα στον πύρινο «κυκλώνα» στο Μάτι μαζί με τον παππού τους και τη γιαγιά τους, που επίσης αγνοούνται, φαίνεται να διασώθηκαν από αλιευτικό σκάφος, αλλά ύστερα από τόσες ημέρες οι γονείς τους δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσουν.

Ο πατέρας τους Γιάννης Φιλιππόπουλος είχε εμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζοντας πως τα είδε σε τηλεοπτικά πλάνα να αποβιβάζονται από ένα γρι-γρι που είχε βγει ανοιχτά και διέσωσε 25 άτομα.

Στα τηλεοπτικά πλάνα τα δυο κοριτσάκια φαίνονται να συνοδεύονται από ένα ζευγάρι, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα αγνοείται η τύχη τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πατέρας των εννιάχρονων επισκέφθηκε το λιμενικό Ραφήνας, όμως τα ονόματα των διδύμων δεν βρέθηκαν στη λίστα επιβαινόντων του αλιευτικού που πραγματοποίησε τη διάσωση. Ενώ και ο άντρας που εμφανιζόταν στα πλάνα να τα συνοδεύει υποστήριξε στις αρχές πως επρόκειτο για τα δικά του παιδιά.

Ήδη οι γονείς των δυο μικρών κοριτσιών έχουν δώσει δείγμα DNA στο νεκροτομείο ενώ επισκέφθηκαν και τα νοσοκομεία στα οποία πήγαν τραυματίες από την φονική πυρκαγιά χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Η Βασιλική και η Σοφία βρίσκονταν μαζί με τον παππού τους Φίλιππο Φιλιππόπουλο και τη γιαγιά τους Σοφία, που και εκείνοι αγνοούνται, όταν έφθασε η πυρκαγιά στο Μάτι.

Τσούκαλης: Εχουμε μια πληροφορία για τις δίδυμες ότι ήταν στη θάλασσα  – Τι λέει ο Πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην ιστορία των δύο κοριτσιών: «Ανάγκη των συγγενών είναι οι άνθρωποι τους να βρίσκονται κάπου, να κολυμπούν ή να είναι κάπου αλλού. Εμείς δουλεύουμε θεσμικά. Είχαμε επαφές με το λιμενικό και μας είχαν πει από την αρχή ότι τα παιδιά δεν είχαν περάσει από την καταγραφή. Γιατί γινόταν καταγραφή. Δεν λέμε όμως τίποτα στους γονείς, περιμένοντας να τους δοθεί  μια απάντηση ουσιαστική».

Αμέσως μετά στον «αέρα» βγήκε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος αναφερόμενος στη μαρτυρία μιας γυναίκας διατήρησε την ελπίδα ζωντανή για τις δίδυμες: «Είναι γεγονός ότι είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες, εμείς θέλουμε να μην σκεφτόμαστε το κακό σενάριο. Υπάρχει μια τελευταία πληροφορία η οποία ήταν από μια κυρία που ήταν στη θάλασσα και η οποία είπε ότι με μια παρέα υπήρχαν και δυο δίδυμα κοριτσάκια. Το έχει αναφέρει σε μια συνέντευξη. Δεν υπάρχουν, όμως, άλλα στοιχεία που να βοηθούν στις έρευνες. Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε, από στάσης ζωής θέλω να είμαι αισιόδοξος».

«Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τι λέμε στους ανθρώπους που πονούν και ελπίζουν, να είναι θεσμική η διαδικασία, υπάρχουν πολλά σενάρια στα social, θα τους τρελάνουν τους ανθρώπου», κατέληξε, ενοχλημένος  ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.