Τοπικά

Επίσκεψη της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου

Την οργάνωση – πρότυπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου επισκέφθηκε χθες, κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο και υπηρεσιακά στελέχη, στα γραφεία της ΕΒΟΛ. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη στα πλαίσια των συναντήσεων που έχει ξεκινήσει η ΝΟ.Δ.Ε. με φορείς του Νομού, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο πρόεδρός της, κ. Νικήτας Πρίντζος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, όπως το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων, η φορολόγηση των αγροτών, η μείωση του ζωικού κεφαλαίου καθώς και η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού.

Σχετικά με την βιομηχανία ΕΒΟΛ ο κ. Πρίντζος δήλωσε: ¨Είμαστε μια υγιής συνεταιριστική οργάνωση. Η πορεία της βιομηχανίας ΕΒΟΛ είναι θετική και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε ακόμα και κάνουμε παρέμβαση στις τιμές υπέρ των αγροτών».

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας, κ. Δημοσθένης Νταόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο την συμμετοχή του, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό, σήμερα Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού, στον δημόσιο διάλογο για τους αγρότες.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας γάλακτος ΕΒΟΛ και ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής, για τα νέα προϊόντα που κερδίζουν την εμπιστοσύνη καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα και για τους σχεδιασμούς του Συνεταιρισμού, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης αναφέρονται ακόμη, τα εξής:
«Οι δυνατότητες της Μαγνησίας, οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι μεγαλύτερες από το γκρίζο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Και η απάντηση στο κόστος της κυβερνητικής ιδεοληψίας και ανικανότητας, βρίσκεται εδώ, μέσα σε υγιείς επιχειρηματικές δράσεις όπως αυτές που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου».