Τοπικά

Εξάρθρωση σπείρας με απάτες σε βάρος ηλικιωμένων για δήθεν τροχαία και στο Βόλο

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες στην περιοχή της Άρτας και του Βόλου, με το πρόσχημα ότι στενός συγγενής τους έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό, βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές, έπειτα από τη σύλληψη χθες το μεσημέρι, μιας 52χρονης στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο επιχείρησης των αστυνομικών της Άρτας, συνελήφθη η 52χρονη που φέρεται να είναι μέλος συμμορίας και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
Η δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον μία 26χρονη από τη Βουλγαρία και τρεις συνεργούς τους, μέλη της εγκληματικής ομάδας, δύο άνδρες και μία γυναίκα, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε αρκετές περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, η 52χρονη συλληφθείσα από κοινού με την 26χρονη συνεργό της, είχαν αναλάβει τον ρόλο των «εισπρακτόρων» από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει τον ρόλο καθοδήγησης- στρατολόγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.
Με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, φαίνεται, ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν στις 18 Μαρτίου και στις 26 Απριλίου, δύο ηλικιωμένους σε χωριά του Βόλου και της Άρτας, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των 3.650 και 32.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τουλάχιστον άλλους 29 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.
Σε σπίτια και το κατάστημα της 52χρονης συλληφθείσας στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 2.615 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις και αποδείξεις καθώς και δύο σφραγίδες.
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 52χρονης, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διάπραξης των αδικημάτων και διαφυγής.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διερευνηθεί η πιθανότητα εμπλοκής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.