Τοπικά

Εντατικοί έλεγχοι στην εορταστική αγορά Βόλου και Ν. Ιωνίας

Ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου από αρμόδιους υγειονομικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και της γενικότερης εποπτείας για την παρακολούθηση εφαρμογής των Υγειονομικών Διατάξεων.

Παράλληλα και η Διεύθυνση Ανάπτυξης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της συνεχίζει τους ελέγχους με κλιμάκια, σε λαϊκές αγορές, κρεοπωλεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυλικεία, προκειμένου να μην σημειωθούν προβλήματα στην αγορά ειδικά κατά τη διάρκεια των εορτών που η κίνηση των καταναλωτών θα είναι αρκετά αυξημένη, ενώ οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής επικεντρώνονται σε σφαγεία και κρεοπωλεία.

Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων η ομαλή λειτουργία της τοπικής αγοράς και η πάταξη πιθανών φαινομένων παραεμπορίου και αισχροκέρδειας. Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούνε και φέτος την τοπική αγορά και να την ενισχύσουνε, τονίζοντας ότι υπάρχει πλειάδα προϊόντων σε πολύ καλές τιμές και αρίστης ποιότητας.

Υπογραμμίζει δε ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων συνεχίζουν και θα συνεχίσουν καθ’όλη τη διάρκεια των εορτών τους εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις του Νομού, προκειμένου να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία και να εφαρμοστούνε οι Υγειονομικές Διατάξεις.