ΜαγνησίαΤοπικά

Ενισχύεται το μπλόκο του Αερινού-Πρόσκληση για συμμετοχή από αγροτικούς συλλόγους

Αυξήθηκε ο αριθμός των τρακτέρ στο μπλόκο του Αερινού φθάνοντας τα 50, προερχόμενα από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου αλλά και του Αλμυρού και καλούν τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν το μπλόκο. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής χθες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στο μπλόκο ενώ σήμερα συνέλευση έχουν και οι αγρότες του Πηλίου για να αποφασίσουν από κοινού κάποιες δράσεις. Επιπλέον όλοι θα παραστούν την Κυριακή  3 Δεκεμβρίου στην πανελλαδική  συνέλευση όλων των μπλόκων που θα γίνει στη Νίκαια.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού- Σούρπης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να βγούμε μαζικά στο μπλόκο της αγροτιάς της Μαγνησίας στον κόμβο του Αερινού, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα. Ν’ αγωνιστούμε, πιο μαζικά και πιο δυνατά, ενάντια στις επιπτώσεις σε βάρος μας από την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».
Στα αιτήματα των αγροτών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
-Αναπλήρωση του εισοδήματος που χάθηκε λόγω των αδικαιολόγητα χαμηλών τιμών παραγωγού που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από αντίξοες και ανεξέλεγκτες συνθήκες, του ρωσικού εμπάργκο μετά τις κυρώσεις της ΕΕ.
-Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και αρδευτικό νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση των χαρατσιών για αρδευτικές γεωτρήσεις, δηλώσεις ΟΣΔΕ, πιστοποίηση ψεκαστικών κ.ά., νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρονική σήμανση ζώων κ.ά., κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής.