Τοπικά

Εκτεθειμένος ο Ματθαίος Δραμητινός – «Ξεγύμνωμα» με ντοκουμέντα από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ξεσκεπάζει με ντοκουμέντα την προσπάθειά του να «θάψει» εξετάσεις γύρω από ύποπτα για τον ιό του Δυτικού Νείλου περιστατικά – Σκοπιμότητες που εγκυμονούν κινδύνους ή αδυναμία διοίκησης; – Δεν υπάρχει σκοπιμότητα απόκρυψης στοιχείων, δηλώνει ο Μ. Δραμητινός

Εκθετος και υπόλογος έναντι των κατοίκων της Μαγνησίας, των πολιτικών του προϊσταμένων και κάθε αρμόδιας αρχής, καθίσταται –με αδιάψευστα πλέον ντοκουμέντα- ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός για το βαρύτατο ψέμα που επεφύλασσε στους πολίτες σχετικά με ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για τη δημόσια υγεία!

Στάθηκε με ψεύδη, εντελώς ανάξια του ρόλου που έχει κληθεί να επιτελέσει, σε ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Υγείας, των αρμόδιων υπηρεσιών υγείας και σύσσωμης της ιατρικής κοινότητας: τον ιό του Δυτικού Νείλου!

Παραπλάνησε τους πολίτες, θέτοντας φραγμό στην ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους, την ώρα που οι καθ’ ύλην αρμόδιοι πολιτικοί και θεσμικοί υγειονομικοί φορείς τηρούν πλήρη διαφάνεια γύρω από τις εξελίξεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου, με δεδομένο ότι η γνώση της πραγματικής εικόνας μπορεί να επιφέρει την πρόληψη και κατά συνέπεια τον περιορισμό των επιπτώσεων του ιού.

Η προσπάθειά του να ρίξει στάχτη στα μάτια των κατοίκων της Μαγνησίας, επιχειρώντας με πρωτοφανή και ενδεχομένως επικίνδυνο τρόπο τον αποπροσανατολισμό τους, προκάλεσε από την πρώτη στιγμή σοβαρά ερωτήματα για τυχόν σκοπιμότητες που εξυπηρετεί από μια καίρια δημόσια διοικητική θέση.

Το σύντομο ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Σε πρωτοσέλιδό του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 21/9 δημοσίευσε τις αδιαμφισβήτητες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες (όπως άλλωστε πράττει καθημερινά και αδιάλειπτα) για αποστολή σε διαπιστευμένα εργαστήρια δειγμάτων αίματος έξι ασθενών, οι οποίοι τις προηγούμενες εβδομάδες νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου με συμπτωματολογία ύποπτη για προσβολή από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το ρεπορτάζ κατέγραφε με απόλυτη σαφήνεια ότι επρόκειτο για έξι ύποπτα περιστατικά και όχι για διαπιστωμένα κρούσματα.

Το ρεπορτάζ ενημέρωνε για τις άκρως ενδεδειγμένες ενέργειες γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, με βάση τις σαφείς κατευθύνσεις του ΚΕΕΛΠΟ.

Μέχρι νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Δραμητινός, με μία επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, επιστρέφοντας την κοινή γνώμη στο σκοτάδι… Αν και παραδεχόμενος σε μετέπειτα ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι «όφειλε να ενημερώσει την κοινή γνώμη εξαιτίας της ανησυχίας και των εκατομμυρίων τηλεφωνημάτων» που δέχθηκε μετά το δημοσίευμα, φαίνεται ότι τελικά επέλεξε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, πιθανότατα μπροστά σε προσωπικά και κοντόφθαλμα παιχνίδια σκοπιμότητας, που δίχως ενδοιασμό παίζει με ΜΜΕ και πολιτικούς του φίλους.

Η διάψευση γεμάτη ψεύδη και συκοφαντία

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μ. Δραμητινός, στην οποία χρησιμοποίησε και τον συκοφαντικό χαρακτηρισμό για την εφημερίδα περί «διασποράς ανακριβών ειδήσεων», ανέφερε τα εξής:

«Υστερα από το δημοσίευμα στις 21-9-2018 της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» με τίτλο «Εξι ύποπτα κρούσματα στο Βόλο», και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μέσα στο δημοσίευμα «την προηγούμενη εβδομάδα εστάλησαν από το Νοσοκομείου Βόλου, τρία δείγματα αίματος ασθενών και πριν δύο μέρες εστάλησαν άλλα τρία δείγματα αίματος ασθενών για ταυτοποίηση του ιού» και επειδή θεωρούμε το δημοσίευμα διασπορά ανακριβών ειδήσεων, σας γνωστοποιούμε ότι από τα Παθολογικά Τμήματα και τη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου μας, δεν εστάλησαν το τελευταίο τρίμηνο δείγματα αίματος νοσηλευόμενων ασθενών για ταυτοποίηση του ιού του Δυτικού Νείλου».

Το παραπεμπτικό από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, με το οποίο στις 11/7 ζητείται μεταξύ άλλων να γίνει ταυτοποίηση του δείγματος αίματος ασθενή για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Το παραπεμπτικό από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, με το οποίο στις 11/7 ζητείται μεταξύ άλλων να γίνει ταυτοποίηση του δείγματος αίματος ασθενή για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Το παραπεμπτικό από την Παθολογική Κλινική του Αχιλλοπουλείου, με το οποίο στις 13/9 ζητείται μεταξύ άλλων να γίνει εξέταση δείγματος αίματος από ασθενή για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Το παραπεμπτικό από την Παθολογική Κλινική του Αχιλλοπουλείου, με το οποίο στις 13/9 ζητείται μεταξύ άλλων να γίνει εξέταση δείγματος αίματος από ασθενή για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Το ψέμα ξεσκεπάζεται…

Με την απόλυτη πεποίθηση για τις αδιαμφισβήτητες πληροφορίες που δημοσιεύσαμε, καλέσαμε τον κ. διοικητή να παραμείνει συντονισμένος…, συνεχίζοντας τη δημοσιογραφική έρευνα, καθώς μας προκάλεσε να αποδείξουμε την αλήθεια!

Το βαρύτατο ατόπημα του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου να εκμεταλλευτεί τη θέση του και να διασπείρει ψεύδη στους πολίτες, εξ ονόματος των οποίων και της προστασίας της υγείας τους λαμβάνει για το αξίωμά του δημόσιο χρήμα, σήμερα ξεσκεπάζεται με ντοκουμέντα.

Από το Νοσοκομείο Βόλου έφυγαν προς ανάλυση και με την υποψία προσβολής από τον ιό του Δυτικού Νείλου, λόγω των συμπτωμάτων που εμφάνισαν, τα δείγματα αίματος έξι ασθενών. Επαναλαμβάνουμε προς κάθε αδαή της φυλλάδας με μηδενική κυκλοφορία και μηδενική αξιοπιστία που έχει κάνει βρώμικη σημαία της τα «fake news», ότι μιλούσαμε για ύποπτα κρούσματα και όχι για κρούσματα.

Σήμερα, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποκαλύπτει, ενδεικτικά, με δύο έγγραφα το μέγα ψέμα. Εξετάσεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου εστάλησαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 11/7/2018 και από την Β’ Παθολογική στις 13/9/2018! Μία από τις ημερομηνίες δίπλα στη μύτη… του διοικητή του Αχιλλοπούλειου.

Σειρά σοβαρών ερωτημάτων

Μετά τα αδιάψευστα πλέον ντοκουμέντα, τα ερωτήματα που ενισχύονται είναι τα εξής:

  1.    Ποιος τελικά διασπείρει ψευδείς πληροφορίες;
  2.    Τι λόγο είχε ο διοικητής ενός δημόσιου Νοσοκομείου να σπεύσει σε διάψευση ενός δημοσιεύματος με πραγματικά και αληθή στοιχεία;
  3.    Για ποιον λόγο άραγε θίχτηκε από ένα δημοσίευμα, το οποίο κατέγραφε ενδεδειγμένες ιατρικές ενέργειες, θέτοντας με την απάντησή του εν αμφιβόλω ακόμη και την επιστημονική επάρκεια των γιατρών του Νοσοκομείου που διοικεί;
  4.    Συνάδει άραγε η συμπεριφορά με τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει έναντι της δημόσιας υγείας και της προάσπισης αυτής;
  5.    Πόσο απίθανο είναι να επιλέξει και σε άλλες περιπτώσεις να κρατά στο «σκότος» τους πολίτες για σοβαρά ζητήματα υγείας, για ιδεοληπτικούς ή άλλους δικούς του προσωπικούς λόγους;
  6.    Υπάρχει περίπτωση να είναι παραπληροφορημένος; Αν ναι, μήπως πρόκειται για διοίκηση με κενά, που ίσως εγκυμονεί κινδύνους;
  7.    Μήπως κρίνεται αναγκαία πλέον η παρέμβαση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας απέναντι σε πρακτικές αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αλλά και ενάντια σε μη επαγγελματίες δημοσιογράφους, που πλήττουν με τίτλους τους τη δημοσιογραφική έρευνα επαγγελματιών δημοσιογράφων; Θα συνεχίσουν αβασάνιστα άραγε οι τελευταίοι να υψώνουν, δουλεύοντας από τα γραφεία τους, τη σημαία των «fake news», κάνοντας τα «δημοσιογραφικά τσιράκια» του διοικητή, τρώγοντας αμάσητη τροφή και χωρίς να ερευνήσουν ως οφείλουν τα στοιχεία που τους πετούν;

Υ.Γ. Και επειδή ήθελε ο διοικητής να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν τον άφησε, του θυμίζουμε το σλόγκαν που χρησιμοποίησε για τη συγκεκριμένη υπόθεση στη σελίδα του στο facebook: «Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε με «ψιθύρους»… Προσοχή…».

Και εμείς λέμε κύριε Δραμητινέ: «Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε με ψέματα. Ειδικά δε, όταν την διοικούμε… Μεγάλη προσοχή…».

Εν κατακλείδι, είναι η δημοσιογραφική έρευνα, ηλίθιοι…

Από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ – Της Βάσως Σαμακοβλή

 

Δεν υπάρχει σκοπιμότητα απόκρυψης στοιχείων, δηλώνει ο Μ. Δραμητινός

Επιμένει ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, ότι δεν υπάρχει ύποπτο κρούσμα του ιού του Δ. Νείλου και ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα απόκρυψης στοιχείων, όπως ισχυρίζεται   ο Μ. Δραμητινός, σε νέα του ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου με τον τίτλο «Για την έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού Ν.Μαγνησίας»:

1. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό που να νοσεί ή να είναι ύποπτο για την νόσο του Δυτικού Νείλου στο Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

2. Δεν είναι ασυνήθιστο σαφώς στα πλαίσια διερεύνησης μιας άτυπης ιογενούς συνδρομής, οι ιατροί να ζητούν πλειάδα εξετάσεων για διάφορους ιούς μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο ιός του Δυτικού Νείλου, μια εξειδικευμένη εξέταση που γίνεται όχι στα δικά μας εργαστήρια αλλά σε εργαστήριο των Αθηνών.

3. Σε συμφωνία λοιπόν με το προηγούμενο Δελτίο Τύπου, επαναλαμβάνουμε προς αποφυγή πανικού των συμπολιτών μας, ότι δεν υπήρξε περιστατικό ύποπτο με σοβαρή ένδειξη για την νόσο του Δυτικού Νείλου όπως επιβεβαιώνουν και οι υπεύθυνοι ιατροί των Τμημάτων.

4. Βεβαίως η Ιατρική Υπηρεσία υποχρεούται να ενημερώνει την Διοίκηση για επιβεβαιωμένο κρούσμα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο το ενδιαφέρον της Διοίκησης υπάρχει και για τα ύποπτα περιστατικά.

Εν κατακλείδι, δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα απόκρυψης στοιχείων και παραπλάνησης των πολιτών διότι ο ρόλος της Διοίκησης είναι να φιλτράρει, να ενημερώνει έγκαιρα ώστε να προστατεύει τους πολίτες από άσκοπο πανικό και παράλληλα να μην παρεμβαίνει στο ιατρικό έργο».