ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκλημα στη Ρόδο: Οι δολοφόνοι της Τοπαλούδη «ψάρευαν» συστηματικά μαθήτριες έξω από σχολείο ΑμεΑ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για το έγκλημα στη Ρόδο και τη δράση του 19χρονου Αλβανού -κατηγορούμενος και για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη- και τον 23 Ρομά, που φέρονται ότι βίασαν μια 19χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δυο κατηγορούμενοι συνήθιζαν να στήνουν καρτέρι στην πλατεία Βρούχου, επί της οδού Δαμασκηνού, όπου βρίσκεται το Ειδικό Σχολείο Ρόδου.

Επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής αναμένεται να καταθέσουν ότι είχαν δει τους δυο νεαρούς να προσεγγίζουν κορίτσια που έφευγαν από το Ειδικό Σχολείο, αλλά και από τα επιπλέον 4 σχολεία που στεγάζονται σε κοντινή απόσταση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε στον ΑΝΤ1 ένας κάτοικος της περιοχής: «Φαινόταν σαν τακτική για να βρούνε κοπέλα. Ηταν μια καλή πηγή εδώ απ’ έξω. Κατά καιρούς τον έχουν δει, και τον 19χρονο και τον Ρομά. Αυτουνού (σ.σ. του Ρομά) είναι γνωστή η φάτσα. Περιφερόταν εδώ πέρα σίγουρα, απέναντι από το σχολείο» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό / Φωτογραφία: Twitter

Ο 23χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό

Αλλος περίοικος είπε στον ΑΝΤ1 ότι είχε δει τους δυο νεαρούς να επιβιβάζουν στο λευκό βαν νεαρές μαθήτριες. «Κάνανε πιάτσα. Να τις μεταφέρουν για να μην πάρουν ταξί και να φύγουν. Η τις γνώριζαν μέσα στην καφετέρια και δίνανε ραντεβού» τόνισε, εμπλέκοντας στην υπόθεση και τον 21χρονο Ελληνα (κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη): «Εκεί είχαν δει το αυτοκίνητο του 21χρονου. Πολλές φορές σταματούσε, έβγαιναν τα κοριτσάκια μέσα από την καφετέρια και πηγαίνανε» είπε στη συνέχεια.

Εκκληση προς τους γονείς, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, έκανε ο Συμεών Τριομάτης, πρόεδρος Γονέων Ειδικού Σχολείου Ρόδου: «Θα πω στους γονείς ειδικά του σχολείου μας να προσέχουν δεκατρείς φορές περισσότερο τα παιδιά και ειδικά τα κορίτσια μας που είναι ΑμΕΑ. Ξέρουμε πόσο ευκολόπιστα είναι».

Πηγή: iefimerida.gr