Τοπικά

Είναι γεγονός: Υπεγράφη η σύμβαση αποπεράτωσης τους πολυώροφου γκαράζ της Φιλελλήνων

Επειτα από από μία δεκαετία, η κατασκευή του πολυώροφου γκαράζ της Φιλελλήνων παίρνει σάρκα και οστά. Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα με την υπογραφή από το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τον εκπρόσωπος της Τεχνικής Εταιρίας της σύμβασης αποπεράτωσης του έργου προϋπολογισμού 10.400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου.

Η εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Σεπτεμβρίου και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σε 12 μήνες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Δήμο Βόλου:

Μια ακόμη, ανοιχτή επί δεκαετία και πλέον, πληγή για την λειτουργία και την αισθητική της πόλης, όπως αυτή που συνιστούσε το παρατημένο έργο της κατασκευής πολυώροφου γκαράζ στην διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Φιλελλήνων, κλείνει, καθώς σήμερα υπογράφηκε από το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο με τον εκπρόσωπο της ΑΡΧΙΤΕΧ Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρίας, η σύμβαση αποπεράτωσης του έργου, προϋπολογισμού 10.400.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου και προθεσμία παράδοσης τους 12 μήνες.

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου και στην περίπτωση αυτή υλοποιεί τις δεσμεύσεις της έναντι των πολιτών και χάρις στη συνετή διαχείριση των χρημάτων τους μπορεί να χρηματοδοτήσει εξ ιδίων ένα σημαντικό έργο που για χρόνια καρκινοβατούσε, ταλαιπωρούσε αφάνταστα, ιδιαίτερα τους περιοίκους, προκαλώντας ζητήματα ασφάλειας ακόμη και δημόσιας υγείας και γενικά αποτελούσε μια ντροπή για όλους και κυρίως γι’ αυτούς που αν και είχαν την αρμοδιότητα και την ευθύνη το παράτησαν (και αυτό) στην τύχη του.

Η Δημοτική Αρχή απαντά όχι με αφηρημένες ιδέες και παχιά λόγια, αλλά με έργα, σε όλους αυτούς που ενώ βύθισαν την πόλη στο τέλμα και την ανυπαρξία και την εκμεταλλεύθηκαν ασύστολα προς ίδιον όφελος, σήμερα προσπαθούν να επανέλθουν από τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, που τους έστειλαν οι πολίτες, και έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο σε αυτούς που εργάζονται νυχθημερόν για την ανάπτυξη και την προκοπή της πόλης και των πολιτών.