Τοπικά

Δύσκολη νύχτα στο Βόλο! – Διακοπή ηλεκτροδότησης – πτώσεις δέντρων!

Δύσκολη, με πολλά προβλήματα, η νύχτα σε Βόλο και Νέα Ιωνία εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων, που ακόμη και αυτή την ώρα πνέουν στην περιοχή και προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης και πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε διάφορα σημεία της πόλης, θέτοντας σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα σοβαρές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή του Βόλου έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης στο πολεοδομικό συγκρότημα. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να επιδιορθώσουν βλάβες που δημιουργήθηκαν από κομμένα καλώδια, τόσο στον δημοτικό φωτισμό, όσο και στο οικιακό δίκτυο, βυθίζοντας στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της πόλης.

Προβλήματα προέκυψαν στο δίκτυο και από πτώσεις δέντρων και κλαδιών που σημειώθηκαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Εξάλλου επί ποδός βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες τόσο η Πυροσβεστική υπηρεσία, όσο και τα συνεργεία του Δήμου Βόλου, καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν, έχουν σημειωθεί αρκετές πτώσεις δέντρων, αλλά και κλαδιών στο πολεοδομικό συγκρότημα.

«Βομβαρδισμένο» τοπίο μοιάζουν οι οδοί Ζάχου και Καραμπατζάκη στον Κραυσίδωνα, ενώ και στην οδό Γιάννη Δήμου και Κύπρου, έξω από το 5ο Λύκειο σημειώθηκε πτώση δέντρου. Κλαδιά έσπασαν και στον Άναυρο και στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών.

Τέλος οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν από τις βραδινές ώρες στη Μαγνησία, επέβαλαν απαγορευτικό του απόπλου για πλοία και υδροπτέρυγα από το λιμάνι του Βόλου για τις Β. Σποράδες και αντίστροφα. Τοπικά οι άνεμοι φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Προσοχή συστήνει στους αλιείς το κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου