Ελλάδα

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας «δείχνει» ο Γ. Πανούσης
<


“Φωτιά” παίρνει το πολιτικό σκηνικό μετά τις καταγγελίες του Γ. Πανούση για απειλές κατά της ζωής του ακόμα και από πολιτικούς που έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Προς δύο βουλευτές και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ο πρώην υπουργός. Είναι οι άνθρωποι που μαζί με τους τρομοκράτες και τους ποινικούς απειλούν όπως λέει τη ζωή του.

Το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  όλα τα στοιχεία που κατά την άποψή του αποδεικνύουν τις καταγγελίες του, .

Ο πρώην υπουργός εξερχόμενος του Αρείου Πάγου είπε ότι κατέθεσε τα όνόματα και αφού «το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάψει τα καρκινώματα του, θα το κάνει η δικαιοσύνη»

Τις καταγγελίες Πανούση σχολίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλώντας τον να πάει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα ο Γιάννης Πανούσης λέει χαρακτηριστικά για την “προτροπή” του Μαξίμου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη: “Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί”.

Μάλιστα μιλώντας με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστου ο κ. Πανούσης συμπληρώνει με νόημα: “Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους “σεντράρει”.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σχέση με την τρομοκρατία ο κ. Πανούσης απαντά ξεκάθαρα ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από 2-3: Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια, πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και για αυτούς”.

Το MEGA επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος και αποκάλυψε ότι πρόσωπα και στοιχεία για την υπόθεση αυτή έχουν τεθεί υπόψιν του ίδιου του πρωθυπουργού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται ακόμα και τώρα στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Τα περισσότερα από τα στοιχεία που κατέχω είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες κατά δήλωση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα ‘κοσμούν’ και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στον συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό”, τόνισε ο κ. Πανούσης.

Και συνέχισε: “Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις φωτογραφίες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν όχι με δικιά μου ευθύνη. Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο ‘βολεύει’ η εκκαθάριση του τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να ενημερωθεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση στο Indymedia που βγήκε πριν από λίγο και να βγάλει τα συμπεράσματά του”.

“Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου”, ανέφεραν εν συνεχεία πηγές της κυβέρνησης.

Η τελευταία αποστροφή πάντως της δήλωσης Πανούση αφορά σε ανάρτηση σε σάιτ αναρχικών μιας ομάδας φίλων των Πυρήνων της Φωτιάς που σε έντονο ύφος επιτίθενται στον πρώην υπουργό με αφορμή τη μεταγωγή μάρτυρα για τη δίκη των τρομοκρατών, όχι στις φυλακές Κορυδαλλού όπως θα ήθελαν τα μέλη της οργάνωσης αλλά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Μάλιστα η επιστολή έχει τίτλο “μεταγωγές απαγωγές τύπου Γ με φόντο τις δηλώσεις Πανούση”.

“Και όλα αυτά με φόντο τις νέες προκλητικές δηλώσεις Πανούση για σχέσεις ‘τρομοκρατών’ – πολιτικών που δήθεν ‘αποσκοπούν στην ηθική και φυσική του εξόντωση’. Η δημοσιογραφική διαχείριση της φαιδρότητας των λεγομένων Πανούση σε συνδυασμνό με τις αστυνομικο-δικαστικές απαγωγές-μεταγωγές κρατουμένων, αποδεικνύουν για πολλοστή φορά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τα κατασταλτικά πειράματα στις πλάτες των κρατουμένων”, αναφέρει.

Η υπόθεση αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση καθώς η ΝΔ δηλώνει έτοιμη να φέρει το θέμα στη Βουλή, όπως είπε το πρωί στο MEGA ο Δημήτρης Σταμάτης.

Ο  κ. Πανούσης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, επισκέφθηκε στις 11 το πρωί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να της δώσει στοιχεία -όπως σε συνέντευξή του έχει ήδη προαναγγείλει- σύμφωνα με τα οποία απειλείται η ζωή του.

Στον κ. Πανούση έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση η επιστολή στο Indymedia καθώς θεωρεί περίεργο τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να τον στοχοποιούν τη στιγμή που έχει φύγει εδώ και μήνες από το υπουργείο.

Ο κ. Πανούσης επικοινώνησε και με τον τωρινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα ο οποίος και τον ρώτησε εάν χρειάζεται περαιτέρω φύλαξη και του ζήτησε να τον ενημερώσει προσωπικά για οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτει για όλα τα περιστατικά ώστε να ξεκινήσει και ο ίδιος έρευνα.

Αναφορικά με ονόματα, ρεπορτάζ του vimaonline σημειώνει πως αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.

Πηγή: Mega
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com