Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023 10:25
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Δωρεάν ψάρια και λαχανικά μοίρασαν στο Βόλο οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

SANYO DIGITAL CAMERA

Απογοητευτικές σκηνές που περιγράφουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία μας και δυστυχώς καθημερινά επιδεινώνεται, διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί στην πύλη του Τελωνείου, όταν παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών διένειμαν δωρεάν, μεγάλες ποσότητες λαχανικών και ψαριών σε πολίτες, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας και 24ωρης απεργίας για τα προβλήματα του κλάδου (κυρίως για το φορολογικό και το ασφαλιστικό)

Πριν τη διανομή οι παραγωγοί με 60 οχήματα, σε μηχανοκίνητη πορεία μετέβησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Β. Σποράδων και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειακό σύμβουλο Βασ. Χατζόπουλο

Το ψήφισμα
Στο ψήφισμα οι παραγωγοί λαϊκών αγορών τονίζουν ότι όλοι οι παραγωγοί και οι πωλητές, προασπιζόμενοι τις κοινές μας θέσεις στο νέο νόμο και το μέλλον μας για τις Λαϊκές Αγορές, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό και στην προκαταβολή φόρου. Αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα ο αγροτικός κόσμος τελειώνει, πλέον θα υπάρχουν οι τσιφλικάδες και οι κολίγοι κι αυτό που δεν κατάφεραν τα πολυκαταστήματα όλα αυτά τα χρόνια, πολεμώντας τις Λαϊκές Αγορές , θα τα καταφέρει η σημερινή κυβέρνηση. Γι’ αυτό πρέπει να αντισταθούμε , πρέπει να παλέψουμε για την επιβίωσή μας και δεν έχουμε σκοπό να παραχωρήσουμε τα χωράφια μας , τα σπίτια μας, τις περιουσίες μας σε κανέναν . Ο αγώνας για την επιβίωσή μας τώρα αρχίζει.

Οι παραγωγοί, μικροπωλητές λαϊκών αγορών ζητούν:

-Ενιαίο νομικό πλαίσιο για τις λαϊκές

-Να παραμείνουν ως έχουν οι εισφορές ΟΓΑ

-Μείωση κόστους παραγωγής ( με την αύξηση του ΦΠΑ που επέβαλε η κυβέρνηση από 1-7-15 από 13% σε 23% στα φυτοφάρμακα , λιπάσματα και στα λοιπά εφόδια είχε ως συνέπεια οι εταιρείες να αυξήσουν τις τελικές τιμές τους κατά 25%)

-Στα έξοδα να υπολογίζεται η οικογενειακή εργασία στο χωράφι

-Πάταξη της γραφειοκρατίας στην έκδοση και θεώρηση των αδειών

-Να μην αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής από 13% σε 26% για τους παραγωγούς και να μειωθεί για τους μικροπωλητές στο 13% από το 29% που είναι σήμερα.

-Να μην αυξηθεί η προκαταβολή φόρου στο 100%

-Αφορολόγητο τουλάχιστον 12.00 ευρώ και για παραγωγούς και για μικροπωλητές

-Να χρεώνονται οι εισφορές στον ΟΑΕΕ μόνο για τη σύνταξη , γιατί ούτως ή άλλως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν είχαμε

Στη θεώρηση των αδειών των παραγωγών να μην είναι προαπαιτούμενο η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα».

Το ψήφισμα των παραγωγών –μικροπωλητών των λαϊκών αγορών καταλήγει: «Ευελπιστούμε ότι θέλουν να υπάρχουν αγρότες που να συνεχίσουν να παράγουν φρέσκα, υγιεινά και φθηνά οπωροκηπευτικά και να δώσετε κίνητρα να αυξήσουν τις παραγωγές τους , να είμαστε αυτάρκεις και να σταματήσουν οι εισαγωγές , έτσι ώστε οι Έλληνες να μην τρώνε οπωροκηπευτικά από γειτονικές χώρες (Τουρκία, Σκόπια), αμφιβόλου ποιότητας και επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαγορευμένα».

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com