Τοπικά

Δράσεις υπέρ των προσφύγων από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Στην υλοποίηση δράσεων στήριξης των προσφύγων αφού πρώτα δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή θα προχωρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Συγκεκριιμένα σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

 

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο τις δηλώσεις του κ. Κανέλλη περί αναίρεσης αποφάσεων του ΔΣ αναφορικά με το θέμα ενίσχυσης των προσφύγων, που αναμένεται να καταφθάσουν στην πόλη μας.

Ο κ. Κανελλής επικαλείται τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/3/16 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, από την οποία απουσίαζε και όπως φαίνεται δεν ενημερώθηκε για τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Παρουσία όλων των μελών της παράταξης «Έμποροι Έτοιμοι για Όλα – Ενάντια στην Κρίση» (πλην του κ. Κανελλή που απουσίαζε), συμφωνήθηκε ομόφωνα να δρομολογηθεί μια σειρά από δράσεις, όπως ο καθορισμός σημείου συλλογής ειδών, ωράριο συλλογής, επικοινωνία στα μέσα κ.α., αφού πρώτα δημιουργηθεί Hot Spot στην πόλη. Αυτό επισημάνθηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση. Θα ήταν άσκοπο και θα κινδύνευε να χαρακτηρισθεί ως κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας αν ο Σύλλογος συνέλεγε είδη πρώτης ανάγκης και τελικά δεν γινόταν Hot Spot, ή δεν υπήρχε παρουσία προσφύγων στην περιοχή.

Εμείς ως διοίκηση, συμφωνούμε ότι, το προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και η ενίσχυση των προσφύγων μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Βέβαια, για τον Εμπορικό Σύλλογο προτεραιότητα έχουν τα προβλήματα των εμπόρων, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι τεράστια. Για τους πρόσφυγες υπάρχουν οι αντίστοιχοι φορείς στους οποίους ο κ Κανελλής μπορεί να απευθυνθεί για να ικανοποιήσει τις “φιλανθρωπικές” του ανησυχίες. Θα πρέπει επίσης να αντιληφθεί  ότι συμμετέχει στον Εμπορικό Σύλλογο και οι συνάδελφοί μας τον εκλέξανε για να προασπίζεται τα συμφέροντα του Εμπορικού κόσμου και μόνο! Θα θέλαμε να επιδείκνυε τον αντίστοιχο ζήλο σε ζητήματα που καίνε τους Εμπόρους και όχι σε θέματα που ξεφεύγουν από το σκοπό του Συλλόγου. Οι μέχρι τώρα προτάσεις του αφορούν ενίσχυση παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας, στήριξη απολυμένων των εργοστασίων, στήριξη προσφύγων, αντιπολίτευση στο Δήμο Βόλου καθώς και άλλες προτάσεις, καταγεγραμμένες στα πρακτικά του ΕΣΒ, οι οποίες είναι κομματικά κατευθυνόμενες και ξεφεύγουν από τον σκοπό του Συλλόγου. Κατανοούμε τις κομματικές υποχρεώσεις του κ. Κανελλή και την ανάγκη ενίσχυσης των κομματικών γραμμών που του θέτουν, αλλά καλό θα είναι αυτές να περιορισθούν στις συναντήσεις των κομματικών οργανώσεων στις οποίες ανήκει και όχι στις διαδικασίες του ΕΣΒ.

Αν τελικά δημιουργηθεί Hot Spot στην πόλη μας, ο ΕΣΒ θα υλοποιήσει άμεσα τις αποφάσεις που ελήφθησαν μέσα από τις διαδικασίες και θα συνδράμει τόσο στην ενίσχυση των προσφύγων με τις ενέργειες που έχουν ήδη καθορισθεί, αλλά και στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Κουζίνας Αλληλεγγύης της πόλης που βοηθούν αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν εξίσου ανάγκη.