Τοπικά

Δικαίωση για Δήμο Βόλου, άλλη μια ήττα μειοψηφίας – προνομιούχων για Καραμπατζάκη!

Στο αρχείο έθεσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου την υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς, που είχαν υποβάλει δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου για κοπή δένδρων και υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην οδό Καραμπατζάκη, τον Νοέμβριο του 2017.

Όπως έγινε γνωστό χθες, από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με τη λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων, προέκυψε πως δεν υπήρξε κοπή, αλλά μεταφύτευση των δένδρων, ενώ το αρμόδιο τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που διενήργησε και σχετική αυτοψία, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι δεν υπήρξε υποβάθμιση περιβάλλοντος. Επίσης η Εισαγγελία διαπίστωσε πως υπήρχε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για μεταφύτευση των δένδρων.

Σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά του εκτελούντος χρέη δημάρχου εκείνη την εποχή κ. Θ. Θεοδώρου είχαν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ.κ. Ι. Αποστολάκης, Φωτεινή Κοκκινάκη και ο πολίτης Κωνσταντίνος Κεχαΐδης, που είχαν κάνει μάλιστα επίκληση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η μηνυτήρια αναφορά είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου, η οποία είχε παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρξε υποβάθμιση περιβάλλοντος, εάν συγκεκριμένα έγινε κοπή δέντρων και εάν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι η μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί στις 20 Νοεμβρίου 2017, όταν συνεργεία του Δήμου Βόλου άρχισαν εργασίες στην οδό Καραμπατζάκη, στο πλαίσιο δημιουργίας οδικού άξονα ήπιας κυκλοφορίας. Είχαν προκληθεί επεισόδια εκείνη την ημέρα από δημότες, που αντιδρούν στη διέλευση οχημάτων από την οδό και μάλιστα είχαν κατατεθεί και άλλες μηνύσεις από τον αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Απ. Μαλαματίνη στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, με την οποία διαμαρτυρόταν για παρεμπόδιση στην εκτέλεση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και για απειλή και εξύβριση.

ΠΗΓΗ: ΘΕΣΣΑΛΙΑ