Τοπικά

Διαγραφή με βαριά μομφή για Βασιλείου – Κοντοκλώτση από τη ΔΑΚΕ

Τη διαγραφή τους από τις τάξεις της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, για τους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Δημ. Βασιλείου και Γιώργο Κοντοκλώτση, ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική διοίκηση της συνδικαλιστικής παράταξης, ποτ πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Αιτία είναι η συναλλαγή, που όμως αφήνεται να εννοηθεί υπήρξε με άλλες παρατάξεις, προκειμένου να βολευτούν οι ίδιοι στην κατανομή αξιωμάτων κατά τη συγκρότηση του προεδρείου, μετά τις πρόσφατες εκλογές και με αντάλλαγμα να μην κατεβάσει ψηφοδέλτιο για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στις 18 Δεκεμβρίου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Βόλου καθώς και του προεδρείου με την κατανομή των θέσεων ευθύνης.

Η ΔΑΚΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και ο επικεφαλής της για τη συνεννόηση συγκρότησης, σύμφωνα με τις διαδικασίες του κανονισμού λειτουργίας, Γεωργούλας Κων/νος με την τοποθέτησή του τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης αντιπροσωπευτικού-αναλογικού, προεδρείου κατόπιν προγραμματικής σύγκλισης των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί υπό προϋποθέσεις πλειοψηφική θέση του Εργατικού Κέντρου μιας και ήταν πολύ κοντά με την πρόταση της ΠΑΣΚΕ.

Η απόφαση όμως του επικεφαλής της πλειοψηφίας να απευθύνει πρόταση – πρόσκληση για τη κάλυψη των θέσεων ευθύνης στο προεδρείο του ΕΚΒ σε πρόσωπα και όχι σε συνδικαλιστικές παρατάξεις, όχι μόνο αντιβαίνει τους ηθικούς και δεοντολογικούς κανόνες του κινήματος αλλά επιβεβαιώνει και τις υποψίες μας για την «συμμαχία των προθύμων», η οποία όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος συμφωνήθηκε αρκετό χρόνο πριν.

Είναι προφανές ότι η μη κατάθεση ψηφοδελτίου για το συνέδριο της ΓΣΕΕ από πλευράς του πρώην επικεφαλής της παράταξης καθώς και η αλα καρτ χρήση του κανονισμού της ΔΑΚΕ, προδίδει την υπόγεια συνεννόηση και ειλημμένη απόφαση των δύο «στελεχών» για συμμετοχή τους στο προεδρείο άσχετα από το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών και άσχετα από τις αποφάσεις των οργάνων μας.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. από την πρώτη στιγμή με έγγραφο της απαίτησε απ’ όλα τα στελέχη της, να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να γίνουν σεβαστές απ’ όλους οι διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας μας.

Δυστυχώς η βούλησή μας αυτή αγνοήθηκε από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς προσωπικούς στόχους, στερώντας με τις πράξεις και την συμπεριφορά τους, την ενιαία έκφραση της παράταξης.

Ως εκ τούτου, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας μας οι συνάδελφοι, Βασιλείου Δημήτρης και Κοντοκλώτσης Γεώργιος, έθεσαν εαυτούς εκτός παράταξης (Άρθρο 22 παρ. Β-3 και Α-2,3).

Έπειτα από τα παραπάνω με ευθύνη της Κεντρικής ΔΑΚΕ θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΛΟΥ.

Η ως άνω απόφαση μας, απαντά και στη καταγγελία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε σχέση με την δήθεν συμμετοχή της ΔΑΚΕ στο προεδρείο.

Αυτά τα δύσκολα χρόνια για τους εργαζόμενους αλλά και για όλους τους Έλληνες, κανείς δεν δικαιούται να θέτει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συλλογικό.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. θα συνεχίσει, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια να αγωνίζεται προς όφελος των εργαζομένων και απέναντι στο «διαίρει και βασίλευε» θα προτάσσει το «η ισχύς εν τη ενώσει».