Θεσσαλία

Δηλητηρίασαν σκύλους και αλεπούδες στην Καλαμπάκα

Τον θάνατο σκόρπισαν στα τσοπανόσκυλα και τα κυνηγόσκυλα κάποιοι ασυνείδητοι που πλημμύρισαν με «μεζεδάκια» δηλητηριασμένα με κυάνιο την περιοχή της Νέας Ζωής στην Καλαμπάκα.

Τον θάνατο σκόρπισαν στα τσοπανόσκυλα και τα κυνηγόσκυλα κάποιοι ασυνείδητοι που πλημμύρισαν με «μεζεδάκια» δηλητηριασμένα με κυάνιο την περιοχή της Νέας Ζωής στην Καλαμπάκα. Μάλιστα, μαζί με τα σκυλιά θανάτωσαν και αλεπούδες.

Μέσα σε λίγες ώρες, βρέθηκαν νεκρά τρία τσοπανόσκυλα και δυο αλεπούδες, ενώ και στην περιοχή του αμαξοστασίου Καλαμπάκας θανατώθηκε ένα κυνηγόσκυλο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που άγνωστοι δηλητηριάζουν τα ανυπεράσπιστα ζώα κι αυτό προκάλεσε την οργή των κτηνοτρόφων και των κυνηγών που έχασαν τα πολύτιμα σκυλιά τους.

Στην περιοχή έφτασε κλιμάκιο που έκανε εκτεταμένες έρευνες με σκύλο ειδικά εκπαιδευμένο στον εντοπισμό δηλητηρίων, ο οποίος ανακάλυψε σκορπισμένες τρεις φόλες που περιείχαν την επικίνδυνη ουσία κυάνιο και εστάλησαν για χημική ανάλυση. Για την μαζική θανάτωση ζώων ενημερώθηκε και η τοπική Αστυνομία που αναζητά τους δράστες.

 

 

Πηγή: protothema.gr