ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

ΔΕΥΑΜΒ για «Κουκουράβα» και «επικίνδυνο νερό»: Τόση ανοησία πια! – Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Απάντηση σε δημοσιεύματα που αφορούν την κατολίσθηση στις πηγές της Κουκουράβας, αλλά και την ποιότητα του νερού στον Βόλο, δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και μάλιστα για την δεύτερη περίπτωση προαναγγέλλει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη:

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Προξενεί κατάπληξη το  σχόλιο της τρίτης σελίδας της Θεσσαλίας στο φύλλο της 13ης Φεβρουαρίου 2019, με τίτλο «Τεράστιες Ευθύνες» με υπογραφή «ΚΑΤ.ΤΑΣ.», σύμφωνα με το οποίο η ΔΕΥΑΜΒ ευθύνεται επειδή δεν πήρε στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας έναντι του φαινόμενου κατολίσθησης στις πηγές της Κουκουράβας!!!

Ώστε δηλαδή κατά το σχόλιο να κάνει τι;

Να αποτρέψει ένα γεωλογικό φαινόμενο; Να πάνε όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ στην Κουκουράβα να βάλουν πλάτη για να μην πέσει το βουνό; Να καλέσουν το 166; Αλλά ας σοβαρευτούμε και ας μην ακολουθήσουμε τη σχολιογράφο. Απέναντι σε ένα γεωλογικό φαινόμενο (κατολίσθηση, σεισμός κλπ), δεν υπάρχει αποτροπή. Το φαινόμενο θα συμβεί, είναι η ανάσα της φύσης, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες μας. Αξία έχει, η ετοιμότητα αντιμετώπισης και η ύπαρξη εφεδρικών σχεδίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Πράγματα που στην περίπτωσή μας, υπήρξαν. Ούτε προβλήματα υδροδότησης στην πόλη εμφανίστηκαν σαν συνέπεια της απώλειας των πηγών της Κουκουράβας, ούτε φυσικά τα χλωριόντα πήραν την ανηφόρα, όπως θέλει να πιστεύει η ευφάνταστη σχολιογράφος, παραπληροφορώντας τους πολίτες.

Στο τέλος του σχολίου περιλαμβάνονται μομφές εναντίον του προσωπικού και των στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, που χρειάστηκαν το τερατώδες διάστημα των είκοσι (20) ημερών για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης των συνεπειών της κατολίσθησης και ενώ στο πλαίσιο του νόμου 4412/16, επέλεξαν την ταχύτερη διαγωνιστική διαδικασία που κρατάει μόλις δέκα (10) ημέρες. Δηλαδή μόλις 30 μέρες μετά το γεγονός, αρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης και αυτό το σχόλιο το θεωρεί αγάλι αγάλι!!!!

Έγινε κατολίσθηση λοιπόν κι έπεσε κι ένας βράχος. Πλήρης ανοησίας, ψευδών και εμπάθειας.

Υ.Γ. Σε ηλεκτρονική έκδοση άλλης  τοπικής εφημερίδας διαβάσαμε περισπούδαστο σχόλιο, άλλου επαναστάτη πανεπιστήμονα, ότι για τα αυξημένα ποσοστά ορισμένων ειδών καρκίνου στο Βόλο, μάλλον φταίει το νερό. Πέραν του ότι πράγματι είναι άξιος ο μισθός του σαν ντήλερ εμφιαλωμένων, οι συκοφαντίες και η πρόκληση αδικαιολόγητης ανησυχίας στους πολίτες, θα αντιμετωπιστούν από την δικαιοσύνη.