Τοπικά

Δήμος Βόλου: Ρεπορτάζ με «στημένα» στοιχεία για τα αδέσποτα – Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη

Από το Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά μεγάλης εκπλήξεως σήμερα, 29/05/2018 ενημερωθήκαμε για στοιχεία που αναρτήθηκαν σε Κοινωνικά Δίκτυα και αναπαράχθηκαν απο το e-thessalia  για τις φρικτές συνθήκες που επικρατούν στο Καταφύγιο Αδεσπότων Ζώων στις Γλαφυρές.

Με την παρούσα επιστολή δηλώνουμε ότι στηρίζονται σε ανυπόστατες πληροφορίες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Και συγκεκριμένα:

Στις αναρτηθείσες φωτογραφίες  και ξεκινώντας απο την πρώτη φωτογραφία που απεικονίζει ένα ζώο χτυπημένο και σκοτωμένο απο αυτοκίνητο , εντοπίστηκε σε απόσταση 1  περίπου χλμ απο το καταφύγιο ( στο ύψος μιας κτηνοτροφικής εγκατάστασης), υπάρχει επίσημο έγγραφο στην υπηρεσία που κατατέθηκε απο πολίτη.

Στη δεύτερη φωτογραφία το ζώο φωτογραφήθηκε εκτός καταφυγίου  σε άγνωστο προς εμάς χώρο .

Τα ζώα των υπολοίπων φωτογραφιών βρίσκονται εκτός Καταφυγίου, περιφέρονται συνήθως στη γύρω περιοχή και πλησιάζουν στο καταφύγιο  καθώς  στην είσοδό του βρίσκουν τροφή και νερό. Να υπογραμμισθεί  ότι παρατηρείται συχνά και  η εγκατάλειψη άρρωστων και χτυπημένων ζώων εκτός του καταφυγίου απο πολίτες.]

Ο Δήμος Βόλου επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος, να καταμηνύσει τις αξιόποινες πράξεις της κ. Στύλλα και να αξιώσει αποζημίωση για τις βλάβες που έχει υποστεί από την προαναφερθείσα.

Τέλος υπογραμμίζουμε ότι συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα πρέπει, επιτέλους, να διασταυρώνουν πρωτίστως τα στοιχεία που αναπαράγουν φιλοξενώντας και την αντίθετη άποψη και όχι να λειτουργούν ως Μέσα προπαγάνδας ποικιλώνυμων συμφερόντων, σε βάρος της αλήθειας.