Τοπικά

Δήμος Βόλου: Πλήρως αντίθετος για hot spot στην Πορταριά

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη αντίθεση του, για μια ακόμη φορά στα σενάρια για δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στην Πορταριά, εξέδωσε ο Δήμος Βόλου.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που επικαλούνται έγγραφα υπηρεσιών του υπ. Εθνικής Άμυνας, περί πιθανότητας, έστω και μικρής, δημιουργίας καταυλισμού προσφύγων στην Πορταριά, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, όπως πράξαμε και στην προ των εορτών των Χριστουγέννων περίοδο, όταν το θέμα είχε ξανατεθεί, τη συνολική και κατηγορηματική αντίθεση τόσο του Δήμου Βόλου όσο και της τοπικής μας κοινωνίας, σε αυτή την προοπτική.

Είναι φανερό και στον πιο ανίδεο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον τουρισμό της περιοχής μας, που ήδη έχει πληγεί για πολλούς άλλους λόγους, και προκαλεί κατάπληξη η εμμονή ορισμένων να συντηρούν τέτοια σενάρια.

Ο Δήμος Βόλου κάνει γνωστό ότι πέραν του καταυλισμού στου «ΜΟΖΑ», χώρο που ο ίδιος επέλεξε, δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία και άλλου. Γιατί η τοπική μας κοινωνία πρέπει να αποφασίζει και αυτή αποφασίζει.