Τοπικά

Δήμος Βόλου: Παράδοση παιχνιδιών σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών

Ένα φορτηγό παιχνίδια ξεκίνησε χθες Κυριακή το ταξίδι του από το Δημαρχείο Βόλου με προορισμό μικρούς συμπολίτες μας που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να γευτούν την χαρά ενός χριστουγεννιάτικου δώρου.

Τα παιχνίδια, που έδωσαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Βόλου και γέμισαν το Δημαρχείο Βόλου, θα παραδώσει σε ειδική εκδήλωση την Πέμτπη 24 Δεκεμβρίου 2015 στις 12 το μεσημέρι σε παιδιά απόρων οικογενειών η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου. Η παράδοση των δώρων, που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, θα γίνει στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής εκδήλωσης στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου, στο κτίριο Στρεφτάρη στην οδό Τοπάλη 97 με Γαλλίας.

Παιδιά από 100 και πλέον άπορες οικογένειες που έχουν καταγραφεί και υποδειχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πρόνοιας θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν δώρα που είναι παιχνίδια ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους ενώ θα δεχθούν ευχές και κέρασμα γλυκίσματα από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου Αναστάσιο Μπατζιάκα.

Υπενθυμίζεται ότι 600 και πλέον μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βόλου επέδωσαν 2500 και πλέον αξιοποιήσιμα παιχνίδια για να λάβουν ως «δώρο» ξενάγηση στο Δημαρχείο του Βόλου και στην ιστορία της πόλης μέσα από τα χαρακτικά του Τάσσου με την περιγραφή και την αφήγηση από τους ηθοποιούς – μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Θρυαλλίδα» Φάνη Αλεξανδρή, Έλλη Σκοπελίτου και Ελευθερία Σαββάκη. Τα παιχνίδια έγιναν εορταστικά πακέτα στο πλαίσιο ανοικτής γιορτής που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου με τη συνδρομή των μικρών εθελοντών, των μαθητών που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία «Παιχνίδια Αγάπης».

Στο μεταξύ, παρά την ολοκλήρωση του σχετικού προγράμματος συνεχίζεται από σχολεία και μαθητές η παράδοση παιχνιδιών στο Δημαρχείο Βόλου, τα οποία στη συνέχεια αφού ξεκαθαριστούν θα παραδοθούν σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Αμπαλάρισμα και γιορτή!

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της δράσης “Παιχνίδια Αγάπης” που υλοποίησε ο Δήμος Βόλου φέτος με αντικείμενο την συγκέντρωση παιχνιδιών τα οποία και αποδόθηκαν σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.500 παιχνίδια από παιδιά που τα προσέφεραν είτε οργανωμένα, μέσω των σχολείων τους, είτε μεμονωμένα με πρωτοβουλία της οικογένειας τους.

Χθες Κυριακή από τις 11.00 το πρωί η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου άνοιξε για τους μικρούς εθελοντές οι οποίοι και συμμετείχαν στην διαδικασία αμπαλαρίσματος των δώρων γεμίζοντας χαρούμενες φωνούλες, αγάπη και αισιοδοξία!

Το αμπαλάρισμα ακολούθησε μια μικρή γιορτή με εδέσματα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από λιλιπούτειες χορεύτριες.

Στην συνέχεια τα παιχνίδια “αναχώρησαν” για τον προορισμό τους ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι παιχνίδια θα μοιραστούν και τις επόμενες ημέρες καθώς συνεχίζεται η προσέλευση παιδιών που διαθέτουν τα παιχνίδια τους σε άλλα παιδάκια που τα έχουν ανάγκη.

Τα παιχνίδια αποχωρώντας από το Δημαρχείο παραδόθηκαν στα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, της υπηρεσίας που θεσμικά στηρίζει τις αδύναμες οικογένειες της πόλης, προκειμένου να διανεμηθούν τα προσφερόμενα είδη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με τη δράση “Παιχνίδια Αγάπης” ο Δήμος Βόλου προσπάθησε όχι μόνο να φτάσει στο στόχο της συλλογής παιχνιδιών για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στα υπόλοιπα παιδιά να μάθουν να προσφέρουν, να χαίρονται από τη δράση προσφοράς και να συμβάλλουν στον εθελοντισμό.

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν για να καταθέσουν δώρα 600 και πλέον μαθητές σχολείων, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, προσήλθαν ομαδικά και τοποθέτησαν τα παιχνίδια κάτω από το στολισμένο δέντρο. Οι μαθητές που συμμετείχαν στις ομαδικές αποστολές, ελάμβαναν ως δώρο τη συμμετοχή τους σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τοπικής ιστορίας το οποίο παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο – υπάλληλο του Δήμου Βόλου κ. Ροσσάνα Πώποτα, τα μέλη της θεατρικής ομάδας “Θρυαλλίδα” Φάνη Αλεξανδρή, Έλλη Σκοπελίτη και Ελευθερία Σαββάκη, ενώ το πρόγραμμα της τελικής γιορτής ανέλαβαν οι μαθήτριες της Σχολής Χορού Chorus Line με τη δασκάλα τους κ. Βάσω Τηλιοπούλου.

Άπαντες οι συντελεστές συμμετείχαν εθελοντικά, προκειμένου να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην προσπάθεια, ενώ πολύτιμη υπήρξε η συμμετοχή των Διευθυντών των Σχολείων και των Εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν και στους οποίους ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Σημειώνεται πως στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκλεγείς Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας καθώς και η Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη.