Τοπικά

Δήμος Βόλου: Ο αγώνας κατά της ΕΡΓΗΛ και υπέρ της πόλης συνεχίζεται χωρίς συμβιβασμούς

Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δυστυχώς η νέα δικαστική απόφαση που επέτρεψε στην ΕΡΓΗΛ να συνεχίσει το ληστρικό της έργο σε βάρος της περιουσίας των πολιτών του Βόλου, με κατάσχεση χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ και από την Eurobank, δίνει το μέγεθος του άνισου αγώνα που δίνει η Δημοτική Αρχή για να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία, που άμεσα απειλούνται από τέτοιες ενέργειες.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις (ή ακόμα και με δόλο) όλα αυτά τα χρόνια, διευκολύνουν την εργολαβική εταιρία στην ικανοποίηση των παράνομων απαιτήσεών της, τη στιγμή που δικαστές δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αποφασίζουν χωρίς την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία, αγνοώντας τα μείζονος σημασίας ζητήματα που διακυβεύονται, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση για μια πόλη εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων.

Η νέα κατάσχεση σε βάρος της περιουσίας των Βολιωτών, ωστόσο, έρχεται να καταρρίψει και το μύθο, που βασίζεται στην άθλια συκοφαντία και παραπληροφόρηση, ότι δήθεν η Δημοτική Αρχή έχει συμβιβαστεί με τον εργολάβο – επίδοξο δήμιο της ΔΕΥΑΜΒ. Εάν υπήρχε ο οιοσδήποτε συμβιβασμός, και είναι αυτό κατανοητό και για τον τελευταίο πολίτη, η ΕΡΓΗΛ θα είχε ήδη εισπράξει όλα όσα, παράνομα και άδικα επαναλαμβάνουμε, διεκδικεί, χωρίς τις συνεχείς και αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές εκ μέρους μας, που ασφαλώς δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Άλλωστε για μας η απόφαση του Αρείου Πάγου, αν είχαμε τέτοια δόλια πρόθεση, θα ήταν αρκετή για να προχωρήσουμε στην όποια συναλλαγή, χωρίς κανείς να μπορεί να διατυπώσει την παραμικρή αμφισβήτηση. Ας μην ξεχνάμε, εξ άλλου, ότι άλλοι το έκαναν κρυφίως, χωρίς να ενημερώσουν επί χρόνια κανένα, επικαλούμενοι τώρα την ίδια ακριβώς απόφαση, για την οποία έχουν το απύθμενο θράσος και την έλλειψη κάθε τσίπας να κατηγορούν εμάς.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε, όσο όλο αυτό το πλέγμα της διαπλοκής βυσσοδομεί και υπονομεύει με κάθε τρόπο την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε βήμα από την υπεράσπιση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων των πολιτών. Καμία συνεννόηση ή συναλλαγή δεν υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει και σταθερή, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη, απόφασή μας είναι να δώσουμε τον αγώνα μέχρι εξαντλήσεως κάθε νόμιμου τρόπου και μέσου και πάντα με τη βάσιμη ελπίδα και προσδοκία ότι στο τέλος η πόλη θα δικαιωθεί και θα υπάρξει πραγματική απονομή Δικαιοσύνης.