Τοπικά

Δήμος Βόλου: Μήνυμα ευθύνης για την αποφυγή ταραχών – Προστατέψτε την πόλη

Υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, Πολιτεία, θεσμικά όργανα και πολίτες, προκειμένου να μη διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, με αφορμή πορεία που έχει προγραμματιστεί το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης, ζητεί με ανακοίνωση του ο Δήμος Βόλου, που υπογραμμίζει ότι όλοι θα κριθούν από τη στάση και τη συμπεριφορά τους και σημειώνει ότι αν παρ όλα αυτά προκληθούν ταραχές και ζημίες, οι ηθικοί αυτουργοί είναι πλέον γνωστοί σε όλους.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με ανησυχία διαπιστώνουμε ότι από ορισμένες, γνωστές πια σε όλους μας, πλευρές συνεχίζεται ο άσκοπος θόρυβος και η σπέκουλα, που αποσκοπεί στην καλλιέργεια ενός κλίματος κοινωνικού διχασμού, που θα βοηθήσει στην πρόκληση νέων επεισοδίων και ταραχών και μάλιστα με αφορμές (ή και αιτίες) άσχετες με την πόλη και τις λειτουργίες της.

Αρχής γενομένης από την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου,, όπου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Θόλο του Πανεπιστημίου και πορεία στο κέντρο του Βόλου, η κοινωνική ειρήνη και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, σε γιορταστική, μάλιστα, περίοδο, στην οποία τόσες προσδοκίες έχουν επενδύσει για μια οικονομική ανάσα, χιλιάδες εμπόρων και επαγγελματιών, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές και οι οικογένειές τους, ενδεχομένως θα δοκιμαστούν.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για ψυχραιμία, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, χωρίς προκλήσεις, εντάσεις και συγκρούσεις που θα οδηγούσαν σε ζημίες και καταστροφές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και θα αναστάτωναν τη λειτουργία της πόλης, χωρίς όφελος για κανένα.

Καλούμε τόσο τους πολίτες – διαδηλωτές, όσο και τα όργανα της Πολιτείας που έχουν τον θεσμικό ρόλο να τηρήσουν το Νόμο και την Τάξη, να συμπεριφερθούν χωρίς ακρότητες και προκλήσεις.

Ζητούμε, λοιπόν, από την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, την Κυβέρνηση, τα κόμματα, τις μαζικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες πολιτών να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και ο καθένας από τη σκοπιά του να βοηθήσει στην αποτροπή φαινομένων που θα δυσφήμιζαν την πόλη μας και θα επέφεραν μεγάλη οικονομική ζημία σε ανθρώπους που ήδη δοκιμάζονται από τη δεινή οικονομική κρίση.

Είναι δεδομένο και κατ’ επανάληψη διαπιστωμένο ότι όταν υπάρχουν η βούληση και η έλλειψη σκοπιμότητας τα επεισόδια αποφεύγονται. Είναι, λοιπόν, η ώρα να επιδείξουμε όλοι μας το βαθμό ευθύνης και σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουμε την ίδια την κοινωνία και με βάση αυτές να κριθούμε αυστηρά από τους πολίτες. Υπεκφυγές και υποκρισίες δεν χωρούν και δεν συγχωρούνται.

Άλλωστε στην περίπτωση που προκληθούν νέα επεισόδια, όλοι γνωρίζουν ποιοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Πλέον οι μάσκες έχουν πέσει, ιδιαίτερα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και την έκδοση ενός ψηφίσματος ενότητας και κατανόησης, που απέρριψαν τα στελέχη ενός πολύ συγκεκριμένου χώρου.

Η πόλη μας ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή και φιλόξενη για όλους