Άλλες Ειδήσεις

Γυμνόστηθες «τροχονόμοι» αναλαμβάνουν να βάλουν… τάξη στους δρόμους της Ρωσίας

Γυμνόστηθες καλλονές «ξαμολήθηκαν» στους δρόμους, αποφασισμένες να πείσουν (με τα θέλγητρά τους) τους οδηγούς με επικίνδυνη οδική συμπεριφορά να κόψουν ταχύτητα.

Η παράξενη αυτή ιδέα αποτελεί τη βάση μιας καμπάνιας οδικής ασφάλειας στη Ρωσία, που ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να μειωθούν οι θάνατοι από τροχαία, οι οποίοι αγγίζουν τους 30.000 ετησίως.

Οι διοργανωτές της καμπάνιας έστειλαν σέξι ημίγυμνες γυναίκες, οι οποίες φορούσαν ψηλές μπότες και σορτσάκια, σε μια περιοχή όπου κάθε χρόνο συμβαίνουν δεκάδες τροχαία. Εκεί, οι αιθέριες υπάρξεις δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα περισσότερα από το να περπατούν πέρα-δώθε κρατώντας μεγάλες πινακίδες με τα όρια ταχύτητας (40 και 60 χιλιόμετρα την ώρα)

Το πείραμα της καμπάνιας οδικής ασφάλειας πραγματοποιήθηκε το 2013, ωστόσο η ραγδαία αύξηση των θανάτων από τροχαία στη Ρωσία το έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο, αφού το διάστημα της εφαρμογής του τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών της εκστρατείας, το διάστημα δοκιμαστικής εφαρμογής του μέτρου «οι περισσότεροι οδηγοί που διέρχονταν από τα συγκεκριμένα σημεία έχοντας αναπτύξει μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη ταχύτητα, επιβράδυναν για να θαυμάσουν τις όμορφες κοπέλες».Όπως τονίζει δε η έκθεση με τα πορίσματα του πειράματος, ακόμα και οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής ήταν ευχαριστημένοι με την παρουσία των καλλονών στους δρόμους, αφού μπορούσαν πλέον να περνούν με ασφάλεια τις διαβάσεις, χωρίς να φοβούνται για τη ζωή τους.

Τα παραπάνω έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η ιδέα αυτή πρέπει να εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα, αφού μάλιστα το διάστημα της εφαρμογής της δεν σημειώθηκαν καθόλου δυστηχήματα λόγω απόσπασης της προσοχής των οδηγών. Όπως φαίνεται, οι Ρώσοι έχουν την αξιοθάυμαστη ικανότητα να θαυμάζουν τις παρακάτω καλλονές, χωρίς να χάνουν τον… μπούσουλα, όπως θα συνέβαινε ίσως με τους Έλληνες οδηγούς.

 

 

Πηγή: protothema.gr