Τοπικά

Γιορτή εθελοντισμού και ανθρωπισμού στο Βόλο

Η εθελοντική ομάδα “Wheeling2help” και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, απευθύνει ανοιχτή επιστολή, πρόσκληση – κάλεσμα, σε αθλητικούς συλλόγους/σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις, άτυπες ομάδες, μεμονωμένους εθελοντές, ΜΚΟ, συλλόγους, οικονομικούς χορηγούς κλπ, στη γιορτή εθελοντισμού, αθλητισμού, ανθρωπισμού και ευαισθητοποίησης, που θα πραγματοποιηθεί σε 20 πόλεις, μεταξύ των οποίων έχει επιλεγεί και ο Βόλος στις 20 Σεπτέμβρη.

 

Τι είναι το “wheeling2help”

 

Το Wheeling2help είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να εμπνεύσει και να μυήσει τους νέους στον εθελοντισμό μέσω κοινωνικών δράσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο εθελοντισμός και ο ανθρωπισμός αποτελούν τους δυο τροχούς της κοινωνικής προσφοράς.

Για το σκοπό αυτό ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, σε μία κοινή δράση με κύριο άξονα την ποδηλασία αλλά και τη μύηση στην εθελοντική προσφορά για την επίτευξη μικρών ή μεγάλων ανθρωπιστικών σκοπών.

Επιδιώκοντας λοιπόν τη διάδοση αξιών και ιδεωδών όπως ο αθλητισμός χωρίς ανταγωνισμό, η εθελοντική προσφορά και η ανιδιοτελής βοήθεια σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, σας καλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί στην παραλία του Βόλου στις 20 Σεπτέμβρη.

Η δράση ξεκίνησε το 2015 με το wheeling2help, όπου ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μία μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα διασχίζοντας 2,500 χλμ σε 35 ημέρες και περνώντας από 8 χώρες.

Ο σκοπός τους, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας».

Το ταξίδι μας συνεχίζεται με το wheeling2help vol 2 με στόχο αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό των 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός, προκειμένου να παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Θα ξεκινήσουν ποδηλατώντας στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη.

 

Δράσεις με τις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι:

 

– Δραστηριότητες σχετικές με αναπηρία:

Μπορεί να γίνει βιωματική παρουσίαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία (κινητική, ακοής, όρασης κλπ), παρουσίαση καλλιτεχνικών και αθλητικών προγραμμάτων από άτομα με αναπηρία κλπ.

– Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες με ζωγραφική, κατασκευές, γυμναστική, ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα της πόλης κλπ.

– Αθλητικές δράσεις:

Σύλλογοι /σωματεία μπορούν να φέρουν τον εξοπλισμό τους έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να δοκιμάσει το άθλημα, κυρίως τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρονται mini tennis, volley, 3 on 3 basket, jiu jitsu, Zumba, πινγκ πονγκ, προγράμματα γυμναστικής από γυμναστήριο……….

– Δράσεις σχετικές με την Υγεία:

Μπορούν να υπάρξουν κινητές μονάδες αιμοδοσίας, ομάδες που να μπορούν να εγγράψουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ομάδες που να παρουσιάζουν τις πρώτες βοήθειες και ό,τι άλλο μπορεί να προταθεί από τους ενδιαφερόμενους.

– Δράσεις σχετικές με την τέχνη:

Μπορούν να παρουσιαστούν εικαστικά προγράμματα, μικρό θεατρικό, μπορούν να λάβουν μέρος καλλιτέχνες του δρόμου και οτιδήποτε άλλο αξιόλογο έχουμε να προσφέρουμε σαν πόλη.

– Δράσεις σχετικές με το περιβάλλον:

Μπορούν πραγματοποιηθούν προγράμματα οικολογικού περιεχομένου όπως παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, χειροτεχνίες/κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.

 

Το wheeling2help vol 2 θα είναι μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού, αθλητισμού, ανθρωπισμού και ευαισθητοποίησης με απώτερο σκοπό την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά θέματα.

Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων.