Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 06:05
Τοπικά

Γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων σε Βόλο – Ν.Ιωνία


Ξεκίνησε από τα μεσάνυκτα η αποκομιδή των απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί στους κάδους λόγω της 24ωρης κατάληψης που πραγματοποίησαν χθες στα αμαξοστάσια Βόλου και Νέας Ιωνίας οι συμβασιούχοι και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ.

Ωστόσο, η αποκομιδή δεν γίνεται με απόλυτα κανονικούς ρυθμούς καθώς οι 82 συμβασιούχοι που εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας απεργούν και μετέβησαν στην Αθήνα για την πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ και το 10% των μονίμων υπαλλήλων επίσης απεργεί.

Όπως δήλωσε  ο αντιδήμαρχος Βόλου, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας,  Γιώργος Πράττος, οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα για την αποκομιδή καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στον όγκο δουλειάς, κάνοντας δύο και τρεις βάρδιες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Υπηρεσίας μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50% το έργο της αποκομιδής απορριμμάτων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα και μέχρι αύριο το πρωί η κατάσταση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Όπως ανέφερε, επίσης, ο κ. Πράττος οι περιοχές του κέντρου του Βόλου και της Νέας Ιωνίας έχουν καθαριστεί και ήδη τα συνεργεία της Καθαριότητας εργάζονται στις συνοικίες.