Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:48
Τοπικά

Καταδικάζει παραβατικές συμπεριφορές ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ν. Μαγνησίας






Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ – ΕΤΑΝ Ν. Μαγνησίας, με αφορμή δελτίο Τύπου της Διοίκησης του ΕΦΚΑ σχετικά με παράνομες ενέργειες συγκεκριμένων υπαλλήλων, οι οποίοι προέβησαν σε χορήγηση επιδομάτων και πίστωσαν τα εν λόγω ποσά σε IBAN μη δικαιούχων, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές.
«Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι ότι η παραβατικότητα στη Δημόσια ζωή πρέπει να πατάσσεται απ’ όποιον κι αν προέρχεται, διότι κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω του Νόμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Επειδή η παραβατική αυτή συμπεριφορά έχει εντοπιστεί σε χρόνο προγενέστερο, κατά τον οποίο κανένας από τους σημερινούς υπαλλήλους δεν υπηρετούσε στο Τμήμα Παροχών, το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει ότι αισθάνεται την ανάγκη να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή τους, διότι υπηρετούν την Υπηρεσία και τους ασφαλισμένους με συνέπεια, ευθύνη και αυταπάρνηση, όπως άλλωστε και το σύνολο των εργαζομένων που υπηρετούν στο Υποκατάστημα Βόλου.

«Δεχόμαστε και καλωσορίζουμε τα κλιμάκια των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ, διότι ο ενδελεχής έλεγχος των υπηρεσιών οδηγεί στην πάταξη φαινομένων παραβατικότητας, στην απομόνωσή τους, καθώς και στην αποκατάσταση της τιμής της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που υπηρετούν τον φορέα με ακεραιότητα», τονίζουν οι εργαζόμενοι.
Καταλήγοντας ο Σύλλογος αναφέρει ότι η έρευνα συνεχίζεται και τα αποτελέσματα τα περιμένουν όλοι, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν, εκεί που ανήκουν.