Χωρίς κατηγορία

Βόλος: Τρεις απολύσεις στο Λεβεντέρη

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», καταγγέλλει την εργοδοσία της βιομηχανίας Λεβεντέρη, η οποία προχώρησε προκλητικά σήμερα το πρωί, σε τρεις απολύσεις εργαζομένων. Η εταιρεία παρά τις συνεχείς πιέσεις από το Σωματείο και από το Συνδικάτο Μετάλλου να ανακαλέσει τις απολύσεις, αυτή επέμενε με αυταρχικό και προκλητικό τρόπο στην πραγματοποίηση τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει στο πετσί τους για τέσσερα συνεχή χρόνια την εκ περιτροπής εργασία, η οποία για το 2016 ήταν για τους τέσσερις πρώτους μήνες μέχρι και τις 31 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, να προχωρήσουν σε 4ωρες επαναλαμβανόμενες καθημερινές στάσεις εργασίας από αύριο 31 Μαΐου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, με μοναδικό αίτημα την ανάκληση τω απολύσεων.
Το Συνδικάτο Μετάλλου στηρίζει την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής μας, να καταδικάσουν τις απολύσεις και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Τις απολύσεις καταδικάζει και το ανεξάρτητο συνδικαλιστικό σχήμα, Εργατική Αυτονομία επισημαίνοντας ότι υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο καθώς εδώ και καιρό η εργοδοσία έχει συρρικνώσει την παραγωγική διαδικασία, εφαρμόζει εκ περιτροπής εργασία και έχει δηλώσει ότι θέλει να κρατήσει 14-15 εργαζόμενους από τους 25 που εργάζονται σήμερα.