Τοπικά

Βόλος: Μετρητοίς θα πληρώνει η ΕΒΟΛ τους κτηνοτρόφους

Άμεσα μετρητοίς και κάθε μήνα θα πληρώνει η ΕΒΟΛ τους κτηνοτρόφους που παραδίδουν το γάλα τους στην γαλακτοβιομηχανία. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΒΟΛ. Ειδικότερα σε συναντήσεις που έγιναν σε Βόλο και Λάρισα ανακοινώθηκε ότι η ΕΒΟλ υιοθετεί νέα πολιτική πληρωμών της πρώτης ύλης, που θα εφαρμοστεί άμεσα.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζος και ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Συρταδιώτης παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση που έγινε στην Λάρισα, στην δε συγκέντρωση που έγινε στο Βόλο παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Μπατζιάκα και τον Διοικητικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Τσιαμήτα.

Στις δύο συγκεντρώσεις αυτές ανακοινώθηκαν σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν ως εξής.

 Η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ θα πληρώνει στο εξής, άμεσα μετρητοίς όλους τους κτηνοτρόφους, συγκεκριμένα η ποσότητα γάλακτος η οποία παραδίδετε κάθε μήνα θα εξοφλείται έως τις 5 του επόμενου μηνός.

Για παράδειγμα, το γάλα το οποίο θα παραδώσουν στην ΕΒΟΛ τον μήνα Νοέμβριο θα εξοφληθεί έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι ευχαρίστησαν την διοίκηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες καθότι η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ είναι η μοναδική γαλακτοβιομηχανία στην Ελλάδα, η οποία ενσκήπτει επί των προβλημάτων των κτηνοτρόφων και γνωρίζοντας την μεγάλη σημασία που έχει η ρευστότητα τους αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, τους βοηθάει τα μέγιστα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επείγουσες ανάγκες, στην προμήθεια ζωοτροφών και στην πληρωμή επιτακτικών υποχρεώσεων που έχουν.

Η ΕΒΟΛ δηλώνει ότι θα προσπαθεί πάντοτε τόσο σε ότι αφορά στο θέμα των τιμών της α΄ύλης, όσο και στην προμήθεια των ζωοτροφών, να επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια των κτηνοτρόφων να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν, να παραμείνουν στα χωριά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους.