Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023 12:12
Τοπικά

Βόλος: Μαχαίρωμα στο μπάνιο – Ο άγνωστος διάλογος την ώρα του δελτίου ειδήσεων!


Ένα θέμα στην τηλεόραση ήταν η αρχή του κακού – Σοκαρισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου…

-“Τι άνθρωποι είστε εσείς οι Ιρακινοί που δεν αφήνετε τους τζιχαντιστές να κάνουν αυτό που πρέπει; Τι σας έχουν κάνει;” -“Δεν ξέρω τίποτα γι αυτά. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως είμαι κρατούμενος”. Αυτή η μικρή συνομιλία ανάμεσα σε έναν Αλγερινό και έναν Ιρακινό την ώρα που παρακολουθούσαν μαζί τις τηλεοπτικές ειδήσεις που αναφέρονταν σε βομβαρδισμούς στη Βαγδάτη, αποτέλεσε την αφορμή του κακού. Εν τέλει ο 19χρονος Ιρακινός γλίτωσε με ένα βαθύ τραύμα σε όλο το αριστερό μάγουλο αλλά ο συνομήλικός του Αλγερινός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε 12 χρόνια κάθειρξη και 8 μήνες φυλάκιση.

Όλα συνέβησαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στις φυλακές Νέων του Βόλου. Σύμφωνα με όσα αναγνώστηκαν από τον εισαγγελέα της έδρας, οι δύο Αραβες δεν είχαν καλές σχέσεις. Ζούσαν σε έναν θάλαμο μαζί με άλλα άτομα. Είχαν μια διαφωνία για ασήμαντη αιτία που σταμάτησε σε λίγα λεπτά. Το θύμα (Ιρακινός) πήγε να πλύνει τα χέρια του και ο Αλγερινός τον ακολούθησε από πίσω. Με το αριστερό χέρι τον έπιασε από το μέτωπο και με το δεξί πήγε να τον μαχαιρώσει στον λαιμό. Όμως δεν βρήκε στόχο καθώς ο Ιρακινός αμύνθηκε αλλά πρόλαβε να τον τραυματίσει βαθιά στο αριστερό μάγουλο. Μετά σάστισε ακόμα και ο ίδιος, εισήλθαν αμέσως άλλα άτομα στις τουαλέτες και αφοπλίστηκε.

Ωστόσο ο δράστης έδωσε μια διαφορετική διάσταση. Αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ισχυρίστηκε πως ήταν σε άμυνα. «Είχα πάει στο μπάνιο μόνο με την πετσέτα. Ξυριζόμουν και αυτός μου έβρισε τη μάνα και τον πατέρα. Πήγε να μου επιτεθεί και εγώ γύρισα με το ξυραφάκι και προσπάθησα να τον απωθήσω. Εγώ άλλωστε είμαι αυτός που φώναξα υπάλληλο για βοήθεια» τόνισε κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Μεταξύ των μαρτύρων κατέθεσε και ένας υπάλληλος των φυλακών που είπε: «Στις φυλακές φτιάχνουν μαχαίρια από τζάμι, σίδερα καλοριφέρ και ξυραφάκια. Αυτό το μαχαίρι ήταν από τροχισμένο σίδερο. Δεν ήταν από τους πιο ήσυχους κρατούμενους καθώς έκανε φασαρίες. Κατά πάσα πιθανότητα πήγε να τον σκοτώσει. Είναι από τα πιο σοβαρά περιστατικά τα τελευταία χρόνια».

Όσον αφορά στο θύμα αφού επανέλαβε την αρχική του περιγραφή με αρκετή ένταση, συμπλήρωσε πως «στην αρχή χωρίς να το καταλάβω αμύνθηκα σηκώνοντας το χέρι. Μετά φώναξα και όταν με μαχαίρωσε μαύρισαν όλα μπροστά μου. Σώθηκα γιατί ήρθαν οι άλλοι και με βοήθησαν» ενώ τόνισε πως στην πόρτα βρισκόταν ακόμα ένας Αλγερινός.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com