Τοπικά

Βόλος: Ζημιές σε διαμέρισμα πολυκατοικίας από βραχυκύκλωμα ανεμιστήρα

Πανικός προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής όταν εξαιτίας βραχυκυκλώματος που προκάλεσε η λειτουργία ανεμιστήρα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πολυκατοικία της οδού Νικοτσάρα, και συγκεκριμένα σε σαλόνι διαμερίσματος του δεύτερου ορόφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νικοτσάρα και 28ης Οκτωβρίου, αναστατώθηκαν και βγήκαν από τα διαμερίσματά τους. Επί τόπου έσπευσαν δυο οχήματα και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι μετά από μία ώρα μάχης με τις φλόγες κατάφεραν να σβήσουν πλήρως την φωτιά, πριν προλάβει να επεκταθεί σε άλλα διαμερίσματα του ορόφου.
Ανθρώπινες ζωές δεν κινδύνεψαν, ευτυχώς, ωστόσο κάηκαν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 10.000 ευρώ.

Φωτιά και στη ΜΕΤΚΑ

Εξ άλλου πυρκαγιά, μικρής έκτασης, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής και στον αύλειο χώρο της ΜΕΤΚΑ, επί της οδού Μυτιλήνης, στη Νέα Ιωνία. Και σ’ αυτή την περίπτωση μετέβησαν δυο οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής, που έσβησαν εγκαίρως τη φωτιά.
Τέλος, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου μετέβη στη Βοιωτία για ενίσχυση των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια.