ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριά καταγγελία κατά Χρυσοβελώνη για απ’ ευθείας ανάθεση έργου εκατομμυρίων ευρώ σε πρώην συνεργάτη της! – Η απάντηση της κ. Χρυσοβελώνη στο δημοσίευμα

Αρνητική πρωταγωνίστρια σε υπόθεση που αναφέρονται σήµερα τα «Παραπολιτικά», με σαφείς αιχμές και καταγγελίες για έντονη οσμή σκανδάλου βρέθηκε ξαφνικά η εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Συγκκεκριμένα στο ρεπορταζ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ως γνωστόν, η Βολιώτισσα πρώην βουλευτίνα συµπεριελήφθη στην οµάδα των κορυφαίων στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. που µετά την έξοδο του Πάνου Καµµένου από το κυβερνητικό σχήµα και µε την προοπτική συµµετοχής στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόµµατος να ανοίγεται διάπλατα µπροστά τους, επέλεξε να διατηρηθεί στο υπουργικό της πόστο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον πολιτικό της µέντορα και ακολουθώντας τη γραµµή του Μεγάρου Μαξίµου» αναφέρει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της και ισχυρίζεται ότι ένας µέχρι πρότινος συνεργάτης της, ονόµατι Πέτρος Γούλιας, ο οποίος… «όλως τυχαίως στα χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκανε χρυσές δουλειές µε το ∆ηµόσιο, µε τις… µοιραίες συµπτώσεις και τα γεγονότα να µιλούν από µόνα τους.

Ωστόσο, το µεγάλο project έγινε µε φόντο τις ανάγκες της προετοιµασίας για τις επερχόµενες κάλπες τόσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο όσο και για τις εθνικές εκλογές.»

Η εφημερίδα με πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι ο εν λόγω κύριος ανέλαβε την προμήθεια των παραβάν των εκλογικών καλπών με απευθείας ανάθεση ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Η απάντηση της κ. Χρυσοβελώνη

Την απάντησή της στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που αναφέρει ότι συνεργάτης της Μαρίνας Χρυσοβελώνη ανέλαβε την προμήθεια των παραβάν των εκλογικών καλπών με απευθείας ανάθεση,  δίνει σήμερα το γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών. Στην σχετική απάντηση η κ. Χρυσοβελώνη σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος μετακλητός υπάλληλος παραιτήθηκε μετά από σύγκρουση που είχε με άλλα στελέχη του γραφείου.  Επισημαίνει επίσης πως η «εταιρεία συγγενικών προσώπων του πρώην μετακλητού υπαλλήλου επί σειρά ετών αναλαμβάνει την ίδια ακριβώς εργασία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας,ως μία από τις ελάχιστες εξειδικευμένες που έχουν μείνει ανοικτές στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση από το γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών:

«1. Το σημερινό κακοστημένο και συκοφαντικό δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας, γνωστού συγκροτήματος, διαψεύδεται κατηγορηματικά ως παντελώς αναληθές σε ό,τι αφορά την οποιαδήποτε σχέση της Μ. Χρυσοβελώνη με την εν λόγω υπόθεση.

2. Στο γραφείο της κ. Μ. Χρυσοβελώνη δεν «αποχώρησε» απλώς ο μετακλητός υπάλληλος που αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά παραιτήθηκε κατόπιν σφοδρής σύγκρουσης που είχε με άλλα στελέχη του γραφείου. Μάλιστα, λίγο καιρό μετά, παραιτήθηκε και δεύτερο στέλεχος που είχε συστήσει ο ίδιος, διότι – όπως δήλωσε – διαφωνούσε με την θέση της Υφυπουργού η οποία αποφάσισε να στηρίξει την Κυβέρνηση και να διαφωνήσει με τον Πρόεδρο του κόμματος των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένο και την νέα ακροδεξιά πολιτική του γραμμή.
Αυτά τα γνωρίζει ακόμη και ο θυρωρός του Υπουργείου Εσωτερικών.

3. Στο δημοσίευμα αποσιωπάται η πιο κρίσιμη πληροφορία την οποία εμείς βρήκαμε, στο πρώτο μισάωρο ενασχόλησης μας με το θέμα σήμερα το πρωί, πληροφορία η οποία «ξεφουσκώνει» πλήρως το δημοσίευμα/κατασκευή:
ότι η εταιρεία συγγενικών προσώπων του πρώην μετακλητού υπαλλήλου επί σειρά ετών αναλαμβάνει την ίδια ακριβώς εργασία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ως μία από τις ελάχιστες εξειδικευμένες που έχουν μείνει ανοικτές στην Ελλάδα.

Υ.Γ.: Το θέμα της «πρωτοφανούς διπλοθεσίας» στο Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας» το έχουμε απαντήσει με σχετικό μας δελτίο τύπου από καιρό.
Επαναλαμβάνουμε: η κ. Μ. Χρυσοβελώνη δεν έλαβε ποτέ χρήματα για την θέση της στο Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.-«