Άλλες Ειδήσεις

Αύξηση στη χρήση του Mobile Internet στην Ευρώπη

Αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ψηφιακή επικοινωνία περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα έρευνας στην Ευρώπη, τα οποία δημοσιεύτηκαν στα τέλη Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η μελέτη σε όλα τα κράτη-μέλη έδειξε πως η χρήση του Mobile Internet αυξήθηκε σημαντικά με το 69% των νοικοκυριών να έχουν τουλάχιστον ένα μέλος με πρόσβαση στο Mobile Internet σήμερα. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με μία αύξηση 21 μονάδων σε σχέση με το 2014! Η ανάπτυξη αυτή της επικοινωνιακής δραστηριότητας συνδέεται άμεσα με τη ραγδαία εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

 

Πιο αναλυτικά η έρευνα έδειξε ότι:

  • Το κοινό προτιμά την επικοινωνία μέσω κλήσεων από κινητά τηλέφωνα (9 στους δέκα συμμετέχοντες)
  • Το 75% χρησιμοποιεί μηνύματα SMS, το 69% e-mails, το 67% κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα και το 53% εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων
  • Στην καθημερινή τους ζωή, οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι η κινητή τηλεφωνία είναι πιο σημαντική (74%) από το Mobile Internet (34%) και από τη σταθερή τηλεφωνία (32%).
  • Το Mobile Internet πάντως διεισδύει στο ηλικιακό γκρουπ 15-24 ετών ως η δεύτερη σημαντικότερη υπηρεσία επικοινωνίας μετά την κινητή τηλεφωνία, την ώρα που για ανθρώπους άνω των 55 ετών έρχεται στην έκτη θέση της ίδιας λίστας.

Η έρευνα καλύπτει όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεξήχθη από 17 έως 26 Οκτωβρίου 2015 και πήραν μέρος 27.822 Ευρωπαίοι πολίτες.