Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:54
Τοπικά

Από αύριο η μπάρα στην πλατεία Αγ. Νικολάου για να φύγουν τα αυτοκίνητα


Τίθεται σε λειτουργία από αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου η μπάρα ελέγχου στην οδό Αγίου Νικολάου στο ύψος της Δημητριάδος, αμέσως μετά το χώρο στάθμευσης των ΕΛΤΑ, που θα απαγορεύει την είσοδο των Ι.Χ. στην περιοχή γύρω από την πλατεία Αγ. Νικολάου.

Στόχος της δημοτικής αρχής με την λειτουργία της μπάρας είναι να δοθεί επιτέλους λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης οχημάτων τόσο τη μέρα, όσο και κυρίως τη νύχτα, στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου Βόλου.

Τονίζεται πως η μπάρα ελέγχου θα παραμένει ανοιχτή μεταξύ 7.00 π.μ. και 10.30 π.μ. για τον εφοδιασμό των καταστημάτων ενώ θα δοθούν από τον Δήμο τηλεκοντρόλ σε Αστυνομία, Εκκλησία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Δημοτική Αστυνομία ώστε να έχουν δυνατότητα χειρισμού της μπάρας, για να διευκολυνθεί το έργο τους. Επίσης, πρόβλεψη υπάρχει και για την απρόσκοπτη διενέργεια θρησκευτικών τελετών στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Σταυρίδης “με την λειτουργία της μπάρας ελέγχου θα δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο και αφορά στην ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Τόσα χρόνια η άναρχη στάθμευση των αυτοκινήτων δυσχέραινε την πρόσβαση των πεζών ενώ εγκυμονούσαν συνεχώς κίνδυνοι ατυχήματος. Με την λειτουργία της μπάρας θα μπει επιτέλους μια τάξη”.