Τοπικά

Αντιεξουσιαστές πίσω από την επίθεση στο Εργατικό Κέντρο πριν τις εκλογές της ΝΔ

Με κείμενο –προκήρυξη που απέστειλε στην ιστοσελίδα indymedia, η ομάδα «Κομάντο Άμεσης Δράσης «ΣΚΕΨΟΥ – ΠΡΑΞΕ»», δηλώνει πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια σαμποτάζ των εκλογών της ΝΔ στο Βόλο.

Όπως είναι γνωστό, τα ξημερώματα της Κυριακής, πριν ανοίξουν οι κάλπες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου που λειτούργησε ως εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο Βόλο, άγνωστοι γέμισαν με σιδερόστοκο την κεντρικό πόρτα και έριξαν κόλλες και διαλυτικό στο χώρο του πεζοδρομίου, με σκοπό να αποτρέψουν την πρόσβαση στο κτίριο και να καθυστερήσουν την έναρξη της διαδικασίας των εκλογών.

 

Η προκήρυξη

Στο κείμενο, περίληψη της προκήρυξης για την ανάληψη της ευθύνης για αυτή τους την ενέργεια, η ομάδα «Κομάντο Άμεσης Δράσης «ΣΚΕΨΟΥ – ΠΡΑΞΕ»», αναφέρει τα εξής:
«Τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Γενάρη προχωρήσαμε σε μια μινιμαρισμένη ενέργεια σαμποτάζ του εσωκομματικού εκλογικού θίασου της ΝΔ που θα λάμβανε χώρα το επόμενο πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Τα κα…… που αποτελούν τον συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό, είναι εν γνώσει τους και απόλυτα συνυπεύθυνα για την υπάρχουσα κοινωνικό-οικονομική συνθήκη. Η συγκεκριμένη αυτή εξουσιαστική υπερδομή και οτι αυτή συνεπάγεται, με όποιο προφίλ επιλέξει να εμφανιστεί κάθε φορά (μετεμφυλιακό, δόγμα Καραμανλής ή Τανκς, χουντικό, φιλοβασιλικό, λαικό, φιλελεύθερο, ακροδεξιό, κ.ο.κ) αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί για τον ελλαδικό χώρο γεωγραφικά, έναν απο τους σημαντικότερους πυλώνες διαιώνισης και επέκτασης της εκμετάλλευσης που επιβάλλει η κυριαρχία τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για το λόγο αυτό, πράξαμε το ελάχιστο-αυτονόητο, σαμποτάροντας μια εσωτερική τους διαδικασία που παρόλαυτα λαμβάνει χώρα σε δημόσιο χώρο, θέλοντας να τους δείξουμε οτι όπου και όπως εμφανίζονται θα δέχονται και την ανάλογη περιποίηση. Έτσι, με πολύ απλά και ευφάνταστα μέσα (σιδερόστοκο και λάδια μηχανής) προσπαθήσαμε να παρεμποδίσουμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το πανηγυράκι τους, στοκάροντας τις κλειδαριές και τις πόρτες εισόδου του ΕΚΒ και πετώντας λάδια γύρω απο αυτές, καταφέρνοντας να καθυστερήσουμε για περίπου 2 ώρες την έναρξη του. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η αποσιώπηση της συγκεκριμένης ενέργειας απο τα ντόπια τσιράκια της εξουσίας και τα κονδυλοφόρα φερέφωνα τους-τα μίντια, τονίζοντας οτι με αυτούς θα ασχοληθούμε μια επόμενη φορά.

Επίσης, εντάσσουμε την ενέργεια μας αυτή στη λογική που άφησε ως παρακαταθήκη ο Μαύρος Δεκέμβρης σπάζοντας στην πράξη τα όποια χρονικά περιθώρια και ανοίγοντας τις επιθετικές πρακτικές και λογικές που αναπτύχθηκαν, στο διηνεκές. Προτάσσουμε την επίθεση στο υπάρχον με κάθε μέσο και όλα, χωρίς να σερνόμαστε πίσω απο την εκάστοτε συγκυρία, στήνοντας μια άτυπη, οριζόντια και πολύμορφη επιθετική δομή-απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο, την κυριαρχία και την κοινωνική ομαλότητα.
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ
Κομάντο Άμεσης Δράσης «ΣΚΕΨΟΥ – ΠΡΑΞΕ»»